Ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, απαντώντας στο μήνυμα της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης “Όραμα Αναγέννησης” του Κυριάκου Αμούτζα, αναφορικά με τις ενέργειες του Δήμου για το Ραμαζάν Μπαϊράμ και το Πάσχα, αναφέρει:
“Για τον εορτασμό του Πάσχα η δημοτική αρχή του Δήμου Ιάσμου είχε προγραμματίσει να στήσει Πασχαλινό τραπέζι για όλους τους Χριστιανούς δημότες. Ακυρώθηκε δυστυχώς λόγω των αυξημένων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
Και αυτό το τραπέζι δε θα είχε καμία σχέση με τα Πασχαλινά τραπέζια που έστηνε ο κος Αμούτζας το 2006 – 2010 μόνο για τους κολλητούς του.
Ξεχνάει δε όταν προανήγγειλα το Πασχαλινό τραπέζι στον χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάλπης στις αρχές του χρόνου αποχώρησε από την εκδήλωση εμφανώς ενοχλημένος.
Η δημοτική μας αρχή σέβεται τη διαφορετικότητα, κατά τον ίδιο τρόπο και βαθμό σέβεται και τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους δημότες μας, δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς, δίχως δεύτερες σκέψεις.
Εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, όταν θα ανάψουμε σε επίσημη τελετή το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Δεκέμβριο του 2020 για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου μας και όταν θα στήσουμε το Πασχαλινό τραπέζι του 2021 θα σας κάνουμε να κοκκιννήσετε από τη ντροπή σας για όσα μας καταλογίζετε τώρα.
Οι πίτες ήτανε 3715 και όχι 4500″.