Όντας βαθύς γνώστης, από τους πολύ λίγους, των ελληνοτουρκικών, ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης* αρθογραφεί τον τελευταίο καιρό σε σειρά ελληνικών μέσων ενημέρωσης παρέχοντας στους αναγνώστες σημαντική πληροφόρηση ουσίας.

Εξ ου, προφανώς, και η σαφής ενόχληση που προκαλεί στην Τουρκία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αντίδραση στο άρθρο του για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας-ΜΙΤ, από τον ιστορικό και αναλυτή Koray Kamaci, την οποία ωστόσο δεν άφησε αναπάντητη.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο κ. Καμπουρίδης, σημειώνει με νόημα:
“Ο φίλος μου Τούρκος αναλυτής-ιστορικός, Koray Kamaci, επανεμφανίστηκε με νέα ανάρτησή του στο κανάλι ΑΚΑΗΑΝ, την οποία αφιέρωσε σε εμένα και θα πρέπει να τον ευχαριστήσω.
Με αφορμή το άρθρο μου για τη ΜΙΤ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας) και τις νέες δυνατότητές της, το μήνυμα του οποίου το διαστρέβλωσε, όπως εξάλλου έπραξαν και πολλά άλλα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ιστολόγια), αφιέρωσε μια νέα εκπομπή του για να στραφεί εναντίον μου αλλά και σε άλλους απόστρατους αξιωματικούς αφού οι αναλύσεις μας ενοχλούν την τουρκική πλευρά.
Αφού κάνει μνεία και διαστρεβλώνει και πάλι του περασμένου Αυγούστου το άρθρο μου στο οποίο είχα γράψει ότι Τούρκος δημοσιογράφος είχε αναφερθεί σε πιθανό νέο πραξικόπημα στην Τουρκία, παραποιεί και το άρθρο μου για τη ΜΙΤ μεταφέροντας στην τουρκική κοινή γνώμη διαφορετικό μήνυμα. Μάλιστα στα λεγόμενά του φαίνεται ενοχλημένος επειδή την τελευταία φορά έγραψα ότι τους Γκρίζους Λύκους δεν τους λαμβάνουμε υπ’ όψη.
Α. ΣΧΟΛΙΑ:
Φίλε Koray Kamaci.
1. Αφού λες ότι με παρακολουθείτε συνεχώς και είναι μεγάλη τιμή για μένα, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι επειδή έζησα πολλά χρόνια στην Τουρκία και γνωρίζω πολλά, σέβομαι αλλά δεν φοβάμαι τίποτα το τουρκικό.
2. Με τα άρθρα μου δεν στοχοποιώ κανέναν. Απλώς μελετώ και αναλύω χωρίς καμία παραποίηση. Εάν αισθάνεστε ότι στοχοποιείστε με τις αναλύσεις μου, δεν με αφορά.
3. Από τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τον δημόσιο λόγο, φαίνεται ότι δεν σέβεσαι την τουρκική κοινή γνώμη αφού διαστρεβλώνεις την αλήθεια.
4. Ένας Τούρκος όπως εσύ, δεν είναι δυνατόν να αποκαλεί βάρβαρους τους Έλληνες, με τέτοια συνεισφορά στον παγκόσμιο Πολιτισμό.
Β. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. Το άρθρο μου περί πραξικοπήματος στην Τουρκία συνεχίζει να παραμένει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και δεν αφαιρέθηκε, και πάψε να ενημερώνεις ψευδώς τον τουρκικό λαό.
2. Όπως είχα γράψει και στην προηγούμενη ανάρτησή μου με αφορμή διαστρέβλωση από την πλευρά σου προηγούμενου άρθρου μου, επαναλαμβάνω ότι:
α. Συνεχίζουμε να μην λαμβάνουμε υπ’όψη τους Γκρίζους Λύκους.
β. Είναι καλό να μην βάζεις πρόσθετα στο τσάι σου.
3. Μάλλον δεν με παρακολουθείτε στενά όσο λέτε, αφού ενώ αδυνάτισα και σας ζήτησα να βάζετε νέα φωτογραφία μου, εσείς συνεχίζεται να με παρουσιάζεται με περιττά κιλά.
4. Καλό είναι να μην μας απειλείς λέγοντας ότι “όταν ενεργήσετε όλα θα τα ισοπεδώσετε”, γιατί θα σου πω απλώς “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”.

*Ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας, κάτοχος MBA από το Nottinngham Trend University, Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, και υποψήφιος Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1995-1999, Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα την περίοδο 2013-2017, και Διοικητής της XXI ΤΘΤ Κομοτηνής την περίοδο 2017-2019.