Με δήλωσή του ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης κατακεραυνώνει την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” για ψευδές δημοσίευμα. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

“Είναι γνωστό ότι η κατ’ ευφημισμό εφημερίδα “Το Πρώτο Ψ(Θ)έμα”, αποτυπώνει τις πραγματικές ειδήσεις πάντα και για όλα τα θέματα. Όσο είναι αλήθεια ότι ο ήλιος βγαίνει από τη δύση. Σήμερα λοιπόν σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει ένας πόλεμος με την Τουρκία, ο “δημοσιογράφος” της προαναφερθείσας “εφημερίδας” έκανε το άσπρο μαύρο. Κι ενώ με το πρώτο “ρεπορτάζ” για τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν μπόρεσαν να σηκώσουν σκόνη, με το δεύτερο “ρεπορτάζ”, αφού διαστρέβλωσαν τις δικές μου όσο μπορούσαν, κάτι κατάφεραν.

Γράφει λοιπόν η “εφημερίδα”, ότι ένας Τούρκος βουλευτής έκανε ακραίες δηλώσεις κι εμείς δεν αντιδράσαμε. Εννοεί δεν τον πλακώσαμε στο ξύλο γιατί έτσι αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος “δημοσιογράφος” την αντίδραση. Και μάλιστα προσωπικά μίλησα για έντιμο συμβιβασμό που πρέπει να κάνουμε για την επίλυση των διμερών ζητημάτων που έχουμε με την Τουρκία.

Ουδέν ψευδέστερο. Στην απάντησή μου προς τον Τούρκο ομόλογό μου, είπα πως τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, πολύ δε περισσότερο στις υποεπιτροπές που συνεδρίαζαν εκείνη την ώρα. Επίσης τόνισα πως τέτοια ζητήματα τα συζητούν και τα διαπραγματεύονται οι ηγεσίες των χωρών ως πολύ πιο αρμόδιες από εμάς. Κλείνοντας την τοποθέτησή μου είπα πως τα Βαλκάνια έχουν πληρώσει με αρκετούς πολέμους τα τελευταία χρόνια τον άκρατο εθνικισμό που επικράτησε στη βαλκανική χερσόνησο. Δικό μας μέλημα ακόμα και μέσα στη συμμαχία, είναι να πορευτούμε ειρηνικά κι όχι να επιζητούμε τον πόλεμο.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας και δήλωσε ρητά και ξεκάθαρα πως συμφωνεί με όσα ανέφερα. Τούτο βέβαια, επειδή δεν βόλευε τον “δημοσιογράφο” του “Πρώτου Ψέματος”, διέλαθε της προσοχής του. Κι έτσι έχτισε το παραμύθι της υποταγής μας στον τούρκικο παράγοντα.

Ίσως να τον πείραξε βέβαια ότι ανέφερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα πρότυπο ειρηνικής επίλυσης διαφορών που έχουν δύο κράτη μεταξύ τους.
Ίσως πάλι να τον ενόχλησε ότι οι συμμετέχοντες βουλευτές χειροκρότησαν και μένα και τον Τούρκο ομόλογό μου για τη δηλωμένη μας βούληση να ζήσουμε ειρηνικά τα επόμενα πολλά χρόνια, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να σφαχτούμε για τα ψέματα ενός προβοκάτορα που θεωρεί το ψέμα επάγγελμα“.