“Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτοψιών των πληγέντων κτηρίων από τους αρμόδιους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προκειμένου στη συνέχεια το Υπουργείο να προβεί στη σύνταξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί οριοθέτησης των πληγεισών, λόγω της πλημμύρας στις 10.07.2019, περιοχών”, βρίσκεται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με σχετική απάντηση που δόθηκε από τον υπουργό κ. Κ. Α. Καραμανλή προς τον βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει ο ίδιος μεταφέροντας στις 4 Φεβρουαρίου το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Στην αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι “εξαιτίας των εξαιρετικά αυστηρών κριτηρίων επιλογής που επιβάλλει η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων, δυστυχώς, πολλοί από τους πληγέντες απορρίφθηκαν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην έχουν αποκατασταθεί οικονομικά για τις ζημιές που υπέστησαν το καλοκαίρι του 2019. Θεωρώντας ότι η μη ελαστικότητα των κριτηρίων είναι πολλαπλά προβληματική παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε να ενταχθούν και οι πληγέντες που έχουν απορριφθεί στις αποφάσεις αποζημιώσεων”. 
Παράλληλα ο βουλευτής επικαλείται επιστολή της Γενικής Γραμματέως Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών Μαρίας Κλεάνθη, στην οποία αναφέρεται:
fc3dd743 unnamedΤι σημαίνουν αυτά κατά τον βουλευτή; “Πρακτικά το Υπουργείο Υποδομών υποστηρίζει ότι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος που είναι υπεύθυνη και για την δική μας περιοχή, δεν έχει λάβει ακόμη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στοιχεία αυτοψιών πληγεισών κατοικιών στον Δήμο Μαρωνείας -Σαπών. Ενώ αντίθετα έλαβε συγκεντρωτικούς πίνακες αυτοψιών για τις πληγείσες επιχειρήσεις Κομοτηνής, Μαρωνείας -Σαπών και Ιάσμου, πίνακες καταγραφής αιτήσεων πληγέντων σε κατοικίες του δήμου Μαρωνείας Σαπών και πίνακες καταγραφής πληγεισών κατοικιών στον δήμο Κομοτηνής”. 
Δείτε τις απαντήσεις του κ. Καραμανλή και της κ. Κλεάνθη:
b64a50b4 apantisi karamanlli se anafora gia dimo maroneias sapon page 0001 1 3f75ac55 apantisi se anafora gia dimo maroneias sapon page 0001 c0f72cb5 apantisi se anafora gia dimo maroneias sapon page 0002