Απάντηση Γκαράνη σε Γραβάνη: “Αυτή είναι η αλήθεια για το δημοτικό κολυμβητήριο”

Απάντηση Γκαράνη σε Γραβάνη: "Αυτή είναι η αλήθεια για το δημοτικό κολυμβητήριο"
ΓΚΑΡΑΝΗΣ-ΓΡΑΒΑΝΗΣ (1)

Σε απάντησή ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, στην ανακοίνωση του Αντώνη Γραβάνη και της «Σύμπραξης Προοπτικής» αναφορικά με το δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο, αναφέρει:

“Η Δημοτική παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής» και ο επικεφαλής της Αντώνης Γραβάνης, επιμένουν να ασκούν αντιπολιτευτική κριτική που στερείται παντελώς περιεχομένου, μνήμης και προοπτικής!

Για άλλη μια φορά γινόμαστε ως διοίκηση θεατές στο ίδιο έργο. Μας εγκαλούν ότι δεν λειτουργούμε το κολυμβητήριο της πόλης ενώ γνωρίζουν άριστα τι ακριβώς έχουν πράξει οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά και η δική μας.

Ας τους τα ξαναθυμίσουμε, λοιπόν! Όταν η διοίκηση του Γιώργου Πετρίδη ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Δήμου Κομοτηνής, αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου λόγω των υπέρογκων χρεών που είχε κληρονομήσει από τη διοίκηση του κ. Κοτσάκη (Αντιδήμαρχος Οικονομικών της οποίας διετέλεσε ο κ. Γραβάνης!), αλλά και λόγω του ασύμφορου οικονομικά κόστους του.

Υιοθετήθηκε, όμως, προκειμένου να μην αφεθούν οι δημότες μας χωρίς τη λειτουργία κολυμβητηρίου, η συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο ψηφίζουμε σύμβαση με το Πανεπιστήμιο και συνδράμουμε οικονομικά ούτως ώστε να έχουν το δικαίωμα οι δημότες μας να χρησιμοποιούν το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο. Σε καμία περίπτωση δεν μας «φιλοξενεί» το Πανεπιστήμιο χωρίς να καταβάλλουμε ως Δημοτική Αρχή το οικονομικό μερίδιο που μας αναλογεί. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε το Πανεπιστήμιο εν μέσω περικοπών και δύσκολων οικονομικών συγκυριών να καταφέρει να αναλάβει επιπλέον οικονομικό κόστος; Ούτε εμείς ως Δήμος είμαστε τόσο ανίκανοι, ανάλγητοι και αδιάφοροι, ώστε να επιβαρύνουμε το Πανεπιστήμιό μας.

Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε φροντίσει στα δύο χρόνια της θητείας μας να εκπονήσουμε και να έχουμε ήδη έτοιμη τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού μας κολυμβητηρίου.

Έτσι, χωρίς να χρεώσουμε τους δημότες μας, αφενός δεν τους αφήσαμε χωρίς τη δυνατότητα χρήσης κολυμβητηρίου, και αφετέρου, είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου σε πρόγραμμα, όταν αυτό ανοίξει.

Έτσι πράττουν οι σοβαρές διοικήσεις των Δήμων. Δεν χρεώνουν με χρέη εκατομμυρίων τους δημότες τους, δεν τους στερούν τα δικαιώματά τους στην άθληση, και θέτουν αξιόπιστα τις βάσεις για το μέλλον.

Αλλά ο κ. Γραβάνης είναι γαλουχημένος με άλλες πολιτικές! Πολιτικές χρεών, που πήγαν τον Δήμο μας δεκάδες χρόνια πίσω στην ανάπτυξη και στην προοπτική!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood