Σχολιάζοντας ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη περί λειτουργίας των χρυσωρυχείων σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, τονίζει:

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την επανεκκίνηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, ανοίγοντας ταυτόχρονα φαρδιά–πλατιά την πόρτα στους χρυσοθήρες και για τη Θράκη.

Φυσικά ουδόλως μας εξέπληξε η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθ’ ότι ποτέ του δεν έκρυψε την αγωνία του να εξυπηρετήσει τις συγκεκριμένες «επενδύσεις».

Αλήθεια όμως, ποια είναι η θέση των στελεχών της ΝΔ αλλά και όσων διεκδικούν θέσεις ευθύνης, για τα περί «αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου συνολικά στη βόρεια Ελλάδα», δηλαδή και εδώ στη Θράκη; Θα αποδοκιμάσουν ρητά τις δηλώσεις του προέδρου τους, ή θα πορευτούν με μισόλογα, εφευρίσκοντας βελτιωμένες περιβαλλοντικές μελέτες και μεγαλύτερα ανταποδοτικά οφέλη, προκειμένου να στρώσουν το έδαφος στην υλοποίηση των σχεδίων των χρυσοθήρων;

Ξεκάθαρη απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και σε όσους προωθούν άμεσα ή έμμεσα τις καταστροφικές «επενδύσεις» για τη Θράκη, οφείλουν να δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου“.