Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με φόντο την επέτειο του Πολυτεχνείου

Από σήμερα το πρωί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 18/11.
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 1

Aπαγορεύονται, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη την επικράτεια, από τις 6 το πρωί της 15ης Νοεμβρίου έως και τις 9 το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου 2020, “στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της  διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα. 

Η απόφαση ελήφθη εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τη γνωστοποίηση πως θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής και άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα που θα διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
  • Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Μάλιστα η απόφαση δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή μετά τη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα περί απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου, επικοινωνία του Υπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενημερώνοντάς τους ότι δεν θα γίνει η πορεία και οτι το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό. Ωστόσο, θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε κανένας διάλογος στην επικοινωνία που είχε ο Υπουργός με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές και ο Περισσός εμμένει στα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας στη Βουλή κατά την αντιδικία του με τον κ. Μητσοτάκη πως «το απαγορευτικό δεν θα περάσει». «Ντροπή και αίσχος σε όσους για μια ακόμη φορά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν “σιωπητήριο” και σε όσους προσπαθούν να “μετατρέψουν” την – αναγκαία για τη ζωή και την υγεία – μάσκα σε “φίμωτρο”», ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για τις χθεσινές ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη. Αντίθετα, εκτενής ήταν ο διάλογος που είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον κ. Βαρουφάκη, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο Υπουργός προανήγγειλε τη σύλληψη των βουλευτών του κόμματος που θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε αυτό το πνεύμα της κυβερνητικής γραμμής, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο MEGA, αν και παραδέχτηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση της πορείας του Πολυτεχνείου τα υγειονομικά μέτρα της αποστασιοποίησης και της μάσκας θα τηρούνταν, εντούτοις υποστήριξε ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα δείξουν «ανευθυνότητα» αν επιμείνουν στη θέση τους, υπογράμμισε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης παραμένει ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί όπως πρέπει να εφαρμοστεί» και πρόσθεσε ότι για τους πολιτικούς «δεν υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά από τους πολίτες».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood