Υψηλός (κλίμακας 3) είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου σε όλη την ΑΜ-Θ, ενώ πολύ υψηλός (κλίμακας 4) είναι ο κίνδυνος στους Δήμους Σαμοθράκης, Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Γι’ αυτόν άλλωστε τον λόγο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Κατά τη σύσκεψη επικαιροποιήθηκαν τα διαθέσιμα μέσα της Περιφέρειας και των τοπικών Δήμων, και αποφασίστηκε:

  • H εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και καθορισμένες ευπαθείς περιοχές.

  • Η αποστολή περιπόλων Στρατού, Αστυνομίας, Δασαρχείων, Εθελοντικών Ομάδων, σε δασικές περιοχές, για προληπτικό έλεγχο των πολιτών που κινούνται εντός των δασικών περιοχών.
  • Το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης έχει στη διάθεση των αρμοδίων όλα τα πλωτά του μέσα για τη μεταφορά προσωπικού προς το νησί της Σαμοθράκης εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
  • Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα ενημερώσει τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια και για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Μάλιστα τα ανωτέρω μέτρα θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου όταν ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι υψηλός (κλίμακας 3) και πολύ υψηλός (κλίμακας 4).