Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του έτους 2018, από καταστήματα σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα, μετά από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 50χρονος, τον Οκτώβριο του 2018, αφαίρεσε από δύο σούπερ μάρκετ των Γρεβενών πλήθος φιαλών αλκοολούχων ποτών, ενώ από κοινού με την 45χρονη, διέπραξε ακόμη δέκα κλοπές ενώ αποπειράθηκε να διαπράξει άλλες τέσσερις, από σούπερ μάρκετ στον νομό Θεσσαλονίκης, στη Νεάπολη Καβάλας, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στην Αριδαία, στα Γιαννιτσά, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών, τουλάχιστον από 10 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, εισέρχονταν στα καταστήματα ως πελάτες, και αφαιρούσαν τμηματικά φιάλες αλκοολούχων ποτών αποκρύπτοντας αυτές εσωτερικά των ενδυμάτων τους, και αφού προηγουμένως αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα, όπου αυτά υπήρχαν.

Όπως διαπιστώθηκε, συνολικά αφαίρεσαν περίπου τετρακόσιες φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 6.500 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και την ύπαρξη συνεργών τους.

Η δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.