Αντώνης Γραβάνης: “Τα χωριά μας πρέπει να βγουν από το περιθώριο που τους έβαλε η δημοτική αρχή με την αδιαφορία της”

"Τα χωριά μας είναι η ραχοκοκαλιά του Δήμου Κομοτηνής".
pixiz-10-02-2023-09-00-28

“Οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Κομοτηνής πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και όχι να αντιμετωπίζονται οι κάτοικοι τους σαν δημότες δεύτερης κατηγορίας”, τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης “Σύμπραξη Προοπτικής”, Αντώνης Γραβάνης, και συμπληρώνει:

“Ο κ. Γκαράνης αδιαφορεί πλήρως για τα τεράστια προβλήματα των οικισμών και δεν έχει συγκαλέσει ανοιχτή συζήτηση με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων με οργανωμένη ατζέντα θεμάτων τα τελευταία χρόνια. Οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια των οικισμών δεν είχαν την ευκαιρία  να εκθέσουν τα προβλήματά τους, να παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί στους οικισμούς τους, και να ενημερώσουν για τις προτεραιότητες και τις ανάγκες τους. Ενδεικτικό της απαξίωσης λειτουργίας των τοπικών κοινοτήτων από τη δημοτική αρχή είναι ο «διακοσμητικός» ρόλος που κατέχει ο εκάστοτε αντιδήμαρχος οικισμών.

Τα χωριά μας είναι η ραχοκοκαλιά του Δήμου Κομοτηνής. Οι τοπικές κοινότητες αφουγκράζονται άμεσα τα προβλήματα, έχουν καλύτερη επαφή με τους δημότες, καταγράφουν πιο γρήγορα τα σημαντικά ζητήματα και ξέρουν καλύτερα τις λύσεις τους.  Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης να τις αγνοεί διαρκώς, να τις υποτιμά και να τις βάζει στο περιθώριο της λειτουργίας του δήμου.

Προτείνουμε να συγκληθεί άμεσα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις ανάγκες και τα προβλήματα των οικισμών, όπου θα παρευρεθούν οι Πρόεδροι αλλά και όσοι κάτοικοι των χωριών επιθυμούν. Σε αυτήν θα τεθούν όλα τα ζητήματα τους σε μια συζήτηση που θα μας αφορά όλους. Και φυσικά αυτό θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή.

Η ανταπόκριση του Δήμου στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών εξασφαλίζεται μόνο αν δοθεί “φωνή” σε όλους τους δημότες”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood