Αντώνης Γραβάνης: “Μπάζει από παντού…η σχολική στέγη του Δήμου Κομοτηνής”

"Η παράταξη μας ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ στηρίζει και προτείνει συγκεκριμένα έργα και δράσεις για να βρει η σχολική κοινότητα του Δήμου μας την στέγη που της αξίζει και να μπορούν τα παιδιά μας να φοιτούν με αξιοπρέπεια στα σχολεία τους".
8468e20c-antonis-gravanis-02-649x365-1 (1)

Σε ανακοίνωσή της εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, η παράταξη “Κομοτηνή Δυνατά” του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Γραβάνη, τονίζει: 

“Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τη δημόσια κατακραυγή από τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα για την κατάσταση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Κομοτηνής, φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Γκαράνη ακόμη και στις τελευταίες τις μέρες γυρίζει την πλάτη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

H κατάσταση στις σχολικές υποδομές παραμένει τραγική, και σύμφωνα με αρμοδίους είναι στην χειρότερη κατάσταση στην ΑΜΘ.  Ο Δήμος Κομοτηνής είναι πάλι ουραγός σε σχέση με όλους τους άλλους Δήμους της χώρας.

Ούτε ένα καινούριο σχολείο, ούτε καν προγραμματισμός κάποιας νέας κατασκευής. Τελευταία παραλαβή καινούργιου σχολείου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 2004  και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2014. Σε αντίθεση με γειτονικούς δήμους όπως η Αλεξανδρούπολη όπου εγκαινιάζουν καινούρια και σύγχρονα σχολεία.

Το καθεστώς ενοικίασης του 1ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής παραμένει, πολλά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά ασφυκτιούν από μαθητές, ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Γέμισαν οι αυλές των σχολείων με αίθουσες προκάτ και η προσωρινή λύση έγινε μόνιμη. Οι δικαιολογίες για μη εύρεση οικοπέδων, μετά τόσα χρόνια αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας. Οι όποιες πρωτοβουλίες για δρομολόγηση ανέγερσης του 11ου Νηπιαγωγείου στο οικόπεδο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής παραμένουν απλά υποσχέσεις.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι δημότες ότι πάρα τις προσκλήσεις χρηματοδότησης για εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων από την περιφέρεια, ο Δήμος Κομοτηνής κατάφερε να εντάξει ΜΟΝΟ ένα σχολείο, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης  και έχει αφήσει τις υποδομές να καταρρέουν.

Η κακή κατάσταση των σχολείων και η απουσία συντήρησης επηρεάζει, αφενός, την ποιότητα εκπαίδευσης, και, αφετέρου, επιβαρύνει με επιπλέον κόστη το Δήμο Κομοτηνής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρέη, που εκκρεμούν από το Δήμο Κομοτηνής προς στη ΔΕΗ, ΜΟΝΟ από τα σχολεία.

Η παράταξη μας ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ στηρίζει και προτείνει συγκεκριμένα έργα και δράσεις για να βρει η σχολική κοινότητα του Δήμου μας την στέγη που της αξίζει και να μπορούν τα παιδιά μας να φοιτούν με αξιοπρέπεια στα σχολεία τους.

Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε τις προγραμματικές μας προτάσεις για την παιδεία και να αλλάξουμε την κακή νοοτροπία εγκατάλειψης που έχει επιβάλει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή.

Με το σχεδιασμό και την τεκμηρίωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες στο Δήμο Κομοτηνής, με αποφασιστικότητα και συντονισμό, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα οργανωμένο και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον για τις γενιές που ακολουθούν και οι οποίες αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας.

Η Κομοτηνή Αλλάζει!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood