Επίσκεψη στον οικισμό Σαρακηνή πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος, με το συνδυασμό «Σύμπραξη Προοπτικής», Αντώνης Γραβάνης, το απόγευμα της  Κυριακής, μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού.

Τον Αντώνη Γραβάνη υποδέχτηκε πλήθος κόσμου, για να του εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και παράλληλα να εκφράσει τη δυσαρέσκεια για τη χρόνια απαξίωση του τόπου αλλά και των ίδιων των κατοίκων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, τους άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή. Στη συνέχεια περπάτησε μαζί τους και κατέγραψε όλα τα ζητήματα που καθιστούν την Σαρακηνή ένα ξεχασμένο χωριό.

Αφού του ευχήθηκαν καλή επιτυχία και υπογράμμισαν την ανάγκη για αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, ο Αντώνης Γραβάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφτήκαμε τον οικισμό Σαρακηνή, το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου Κομοτηνής.

Ένα τοπίο ευλογημένο, αλλά ένα χωριό παρατημένο.

Σήμερα, το 2019 υπάρχει στο Δήμο μας ένα χωριό όπου για να το επισκεφτείς οδηγείς 12 χλμ  σε χωματόδρομο με λακκούβες, καθιζήσεις και χωρίς οδοφωτισμό.

Ένα χωριό χωρίς τηλέφωνο -ούτε σταθερό, ούτε κινητό.

Ένα χωριό που το απορριμματοφόρο δεν περνάει ποτέ, και η επικινδυνότητα των αγροτικών δρόμων για τους ίδιους τους κατοίκους, αποτελεί ένα καθημερινό ρίσκο.

Άνθρωποι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε συνθήκες περασμένου αιώνα κι όμως συνεχίζουν με χαμόγελο, παρότι έχουν ξεχαστεί και από το Δήμο όσο και από όλους τους φορείς.

Οι «ρυθμοί ανάπτυξης» που η διοίκηση του δήμου επιμένει να εμφανίζει αποδεικνύεται πως είναι απλώς κουκίδες πάνω σε χαρτιά και υπολογιστικές οθόνες.

Αυτός ο «απομακρυσμένος οικισμός» δείχνει απερίφραστα την έλλειψη σχεδιασμού, την εγκατάλειψη, την αμέλεια.

Παρατημένα χωριά σημαίνει παρατημένοι άνθρωποι.

Η ευθύνη όλων μας τεράστια.

Η ανάγκη για αλλαγή, πιο επιτακτική από ποτέ».