Με «οδηγό» τις διοργανώσεις των δύο προηγούμενων ετών, και κυρίως την περσινή, η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής σχεδιάζει τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις προσκαλώντας όλο τον κόσμο σε ένα τετραήμερο απόλυτης διασκέδασης, με κορυφαίο γεγονός τη μεγάλη, «φωτεινή» φέτος, παρέλαση, από τη Λέσχη Κομοτηναίων στην κεντρική πλατεία.

Το αποκριάτικο γλέντι της Κομοτηνής θα ξεκινήσει την τελευταία μέρα του Φλεβάρη, στις 28 του μηνός δηλαδή, ανήμερα της παραδοσιακής Τσικνοπέμπτης, κατά την οποία η κεντρική πλατεία της πόλης για μια ακόμη φορά θα…πάρει φωτιά από τα μαγκάλια με τα σουβλάκια, τους ξέφρενους μουσικούς ρυθμούς και τα πυροτεχνήματα, με τα μέλη του συλλόγου Trelacademy.kom να δίνουν τον τόνο.

apokria komotinis 2019Την επομένη, 1η Μαρτίου, τη σκυτάλη παίρνει ο σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, με παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία, και με τους σατυρικούς στίχους του μεγάλου χορού τους να αναμένονται φέτος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ένεκεν της προεκλογικής περιόδου…

Στις 2 Μαρτίου, οι παλμοί ανεβαίνουν. Με πρωτεργάτη τον σύλλογο Trelacademy.kom που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια από την ίδρυσή του, η πόλη θα…(ταρα)κουνηθεί στους ρυθμούς μιας ανεπανάληπτης παρέλασης μασκαράδων, οι οποίοι θα γίνουν ένα με τους θεατές, και από το ΡΕΞ μέχρι την κεντρική πλατεία δια μέσου της οδού Δημοκρίτου, θα σχηματίσουν μια θεαματική φωτεινή ανθρώπινη λωρίδα, καθώς άπαντες οι συμμετέχοντες και οι συνοδευτικές κατασκευές τους, θα φέρουν οτιδήποτε μπορεί να παράξει φως (!) – μια ιδέα που πρώτος λάνσαρε πέρυσι ο σύλλογος Εβριτών.

Η αυλαία θα πέσει το Σάββατο 9 Μαρτίου, με την καθιερωμένη μαθητική καρναβαλιάδα η οποία αφήνει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στα καρναβαλικά δρώμενα της Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια.

Όπως εκτιμά ο «σκαπανέας» των Trelacademy.kom, Σταύρος Πάττας, οι φετινές συμμετοχές ομάδων καρναβαλιστών αναμένεται να σπάσουν ρεκόρ, καθώς ήδη έχουν φτάσει τις 18, ενώ πέρσι συνολικά είχαν παρελάσει 28 γκρουπ.