Τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με την επικείμενη εγκατάσταση και λειτουργία σταθερού σημείου ελέγχου οχημάτων (ΣΣΕΟ) στον κάθετο άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίας-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, τον ερχόμενο Μάρτιο, απασχόλησαν μεταξύ άλλων, συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση ενός πάγιου αιτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εξέφρασε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, χαιρετίζοντας παράλληλα την επίσκεψη του κ. Σταμπουλίδη, όσο και την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Επενδύσεων & Ανάπτυξης.

7a21df99 tsalikidis stampoulidisΧαρακτηριστικά ανέφερε: «Η σημερινή μέρα καταγράφεται ως μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέρα καθώς προχωράμε σε ένα σημαντικό πρώτο – μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία – αλλά ένα βήμα προς τη βελτίωση της τοπικής μας οικονομίας και των δεικτών της περιοχής, του περιβάλλοντος όπου λειτουργούν οι νόμιμες επιχειρήσεις, οι βιοτεχνίες, τα καταστήματα, που αποσκοπεί στην καλυτέρευση των συνθηκών για τους επαγγελματίες και συνδέεται με την καθημερινότητα του πολίτη. Η εγκατάσταση και λειτουργία ενός μόνιμου σταθμού ελέγχου οχημάτων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να αντιμετωπίσουμε βασικά ζητήματα που αφορούν την οικονομία της περιοχής. Χαίρομαι που το αντιλαμβάνεται αυτό μια Κυβέρνηση, προχωράμε για να δούμε και τα αποτελέσματα την επόμενη περίοδο. Σε πρώτη φάση έχουμε κάνει σημαντικές ενέργειες, στην κατεύθυνση λήψης μέτρων για την ολιστική αντιμετώπιση του παραεμπορίου που μαστίζει τη Ροδόπη και τη χώρα. Θεωρώ ότι οι επιχειρήσεις μας και γενικότερα οι πολίτες κι η κοινωνία θα έχουν όφελος. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέπραξαν για να έχουμε αυτές τις θετικές εξελίξεις για την περιοχή μας».    

6f8008e8 sinantisi ergasiasΣτην συνάντηση εργασίας έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Μαρώνειας–Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο Αντιδήμαρχος Ιάσμου Μουεμίν Ερτζάν, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Φραντζής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου και το μέλος του Συλλόγου Βασίλης Σίσκος, στελέχη της ΔΟΥ Κομοτηνής, του Τελωνείου Κομοτηνής, του Κλιμακίου Οικονομικών Ελέγχων Κομοτηνής, του ΕΦΕΤ, καθώς επίσης Προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.