Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – Ελλάδος, εξελέγη ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, κατά τις τελευταίες εκλογές και αρχαιρεσίες του φορέα, κατά τις οποίες πρόεδρος αναδείχθηκε ομοφώνως ο πρώην υφυπουργός οικονομικών Πέτρος Δούκας.

img 3650

Μέλη του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – Ελλάδος, είναι όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εφοπλιστές, νομικές εταιρείες, πολυεθνικές εταιρείες.

Αποτελεί την κορυφαία εκπροσώπηση της χώρας στο παγκόσμιο επιχειρείν, σε έναν οργανισμό που εκπροσωπεί 6,5 εκατομμύρια επιχειρήσεις από 130 χώρες, και έχει την έδρα του στο Παρίσι. Προτείνει και προστατεύει τους κυριότερους κανόνες του παγκόσμιου εμπορίου, και αποτελεί θεσμοθετημένο σύμβουλο του ΟΗΕ αλλά και των G8 και G20. Εκτελεί διαιτησίες παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικών εταιρειών, και προτείνει κανόνες εμπορίου στις κυβερνήσεις παγκοσμίως.

«Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, κατακτώντας την υψηλότερη διάκριση της ιστορίας του, ελπίζει να κριθεί άξιο της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας που το τίμησε, και ευελπιστεί να το εκμεταλλευτεί προς όφελος της Θράκης και της Ροδόπης», σημειώνει ο κ. Αγγελίδης.