Αντικαπνιστικός: Στις 20 Μαρτίου η πρώτη «μάχη» στο ΣτΕ

«Είναι καιρός πλέον, ολόκληρος ο κλάδος, αλλά και τα εκατομμύρια καταναλωτών, καπνιστές και μη καπνιστές, να λειτουργήσουν σε ένα φιλόξενο πλαίσιο για όλους. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν χωρούν ακόμα έναν διχασμό», σημειώνει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων - Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης
kapnisma

Στις 20 Μαρτίου 2020 θα εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων – Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, με την οποία διεκδικούνται ειδικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Σε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τον ορισμό δικάσιμου, το ΠΑΣΚΕΔΙ κάνει λόγο για «ημερομηνία ρεκόρ για μια τόσο κρίσιμη εκδίκαση», ενώ τονίζει ότι «από την πλευρά μας, εκτιμούμε την απόφαση αυτή, γνωρίζοντας καλά ότι οι αρχές συντονίζονται μαζί μας στην προσπάθεια που κάνουμε να φέρουμε μια κοινή λύση στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού, που θα προασπίζει τη δημόσια υγεία, αλλά συγχρόνως, δεν θα καταδικάζει τα καταστήματα Εστίασης σε έναν οδυνηρό επαγγελματικό κλοιό. Η εμπιστοσύνη μας στην ικανότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επιφέρει την ισορροπία στην κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη και γι’ αυτό είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μελετήσει επακριβώς τη βαρύτητα των αιτημάτων μας».

«Είναι καιρός πλέον, ολόκληρος ο κλάδος, αλλά και τα εκατομμύρια καταναλωτών, καπνιστές και μη καπνιστές, να λειτουργήσουν σε ένα φιλόξενο πλαίσιο για όλους», επισημαίνει το σωματείο και συμπληρώνει: «Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν χωρούν ακόμα έναν διχασμό».

«Δεν ζητάμε την κατάργηση του Νόμου», συνεχίζει, «ούτε είμαστε με το μέρος των καπνιστών. Είμαστε με την εφαρμογή ενός δίκαιου πλαισίου, που προστατεύει ΚΑΙ τη δημόσια υγεία ΚΑΙ τους επιχειρηματίες, δίνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες στην έννοια του «επιχειρείν». Η θέση της Εστίασης στην Ελλάδα είναι δεδομένη. Πάντα θα αποτελεί πρωταγωνίστρια σε όλες τις εκφάνσεις της. Η συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο πρέπει να γίνει μέσα σε ένα ασφαλές για την επιχειρηματικότητα της Εστίασης, πλαίσιο, έτσι ο άλλος να εξελιχθεί και να όχι διαρκώς να υποβαθμίζεται. Είναι μια ευκαιρία και δεν πρέπει να τη χάσουμε».

Καταληκτικά, με δεδομένη την άμεση κινητοποίηση της Δικαιοσύνης, το ΠΑΣΚΕΔΙ καλεί «όσα καταστήματα Εστίασης αντιλαμβάνονται αυτή την τεράστια προοπτική, να ενώσουν μαζί μας τις δυνάμεις τους. Αν δεν συντονιστούμε όλοι μαζί, ενωμένοι ως κλάδος, για τα δικά μας δικαιώματα, τότε δεν γίνεται να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για την Εστίαση».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood