Την αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ), έχουν προκαλέσει τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται από το Lockdown, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση του κυνηγιού.

Η ΚΣΕ επικαλείται τον Δασικό Κώδικα σύμφωνα με τον οποίο “η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα σε όλη την επικράτεια”, και συνεπώς όπως υποστηρίζει θα πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία της ατομικής άθλησης σε εξωτερικό χώρο κατόπιν αποστολής του σχετικού sms.

“Το κυνήγι είναι η πιο μοναχική από τις αθλητικές δραστηριότητες και κάθε άλλη ανάγνωση είναι λανθασμένη”, επισημαίνει η ΚΣΕ, τονίζοντας συγχρόνως πως “οι κυνηγοί δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα που δεν είναι ούτε ΔΙΚΑΙΟ ούτε και ΑΝΕΚΤΟ να παραγραφούν ή να περιφρονηθούν”.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως “το κυνήγι και το ψάρεμα δεν εμπίπτουν στην κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, άρα δεν επιτρέπονται πουθενά στη χώρα στο διάστημα του lockdown”, ενώ ο γενικός γραμματέας εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης έκανε ανάλογες δηλώσεις στην ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ: