Αντίδραση της Π.Κ.Σ. Ιστορίας & Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. για οδηγία προς τους φοιτητές εν όψει της εξ αποστάσεως εξεταστικής

"Απαιτούμε να δοθεί άμεσα σε όσους φοιτητές το έχουν ανάγκη ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τις εξετάσεις και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών".
unnamed (6)

Την έντονη αντίδραση της παράταξης της “Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας” του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκάλεσε η οδηγία του τμήματος εν όψει της εξεταστικής, με την οποία οι φοιτητές υποχρεούνται να διαθέτουν όλη την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Π.Κ.Σ. αναφέρει:

“Πριν λίγες μέρες βγήκε ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής, μέσα στις σύνθετες και πρωτόγνωρες για το λαό μας συνθήκες της πανδημίας. Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εξεταστική θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως λόγω κορονοϊού και κατόπιν αντίστοιχης απόφασης της Συγκλήτου του ΔΠΘ.

Ωστόσο στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται: “Τονίζεται ότι σε οποιαδήποτε μορφή εξ αποστάσεως εξέτασης, οι φοιτητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διάθεση και σωστή λειτουργία των απαραίτητων μέσων για κάθε μορφή εξέτασης (π.χ. κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο για την προφορική εξέταση) καθώς και για την αδιάλειπτη σύνδεση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια εξέτασης του μαθήματος”.

Κυβέρνηση και Διοικήσεις δυο μήνες τώρα δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για τις τεράστιες ελλείψεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι οι φοιτητές, για να εξασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουμε πρόσβαση στα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που πολλοί από εμάς παρακολουθούσαμε τις διαλέξεις μέσω smartphone (!), πολλοί δεν είχαμε πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε Η/Υ, ενώ όσοι είχαμε, χρειαζόταν να μεταχειριζόμαστε έναν υπολογιστή μαζί με τα αδέρφια μας τους μαθητές και τους εργαζόμενους γονείς μας.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή απόφαση του Τμήματος η οποία έρχεται να δημιουργήσει νέες δυσκολίες και πιθανά να αποκλείσει ορισμένους φοιτητές από την διαδικασία της εξέτασης. Είναι κοροϊδία να ζητάνε από τις οικογένειες που περάσανε κοντά δυο μήνες με το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ να σηκώσουνε για άλλη μια φορά στις πλάτες τους τα βάρη που δημιουργούν οι τεράστιες ελλείψεις στην παιδεία, η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων μας.

Δε θα τους περάσει!

Κυβέρνηση και Διοικήσεις αποθεώνουν την ατομική ευθύνη! Μας λένε τόσο καιρό ότι είναι ατομική ευθύνη αν αρρωστήσουμε, αν διασπείρουμε τον ιό και τώρα μας ανακοινώνουν ότι είναι ατομική ευθύνη το αν θα έχουμε τη δυνατότητα να εξεταστούμε, να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας!

Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να εξασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν όλοι οι φοιτητές να εξεταστούν, να δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους φοιτητές!

Απαιτούμε:

  • Να δοθεί άμεσα σε όσους φοιτητές το έχουν ανάγκη ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τις εξετάσεις και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών.
  • Να ανακοινωθεί άμεσα το πρόγραμμα της εξεταστικής και ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood