Αντιδρά η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης στην αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα σερβιριζόμενα ποτά

"Η ψήφιση ενός τέτοιου μέτρου θα προκαλέσει νέο κύμα ανατιμήσεων επιτείνοντας το πληθωριστικό κλίμα που ήδη υφίσταται στην οικονομία και πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις".
ΦΩΤΟ INKOMOTINI.NEWS-Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και του Σωματείου Ζυθεστιατόρων, Ανέστης Βαφειάδης.

(Φωτό | Πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης)

Μπορεί σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ο χαμηλός ΦΠΑ του 13% στον σερβιριζόμενο καφέ στην εστίαση να παίρνει παράταση ισχύος έως και τον Ιούνιο του 2024 τουλάχιστον, ωστόσο, στον συντελεστή του 24% αναμένεται να ανέβουν τα μη αλκοολούχα ποτά της κατηγορίας, δηλαδή τα αναψυκτικά, οι χυμοί και τα νερά.

Εν όψει της επιβεβαίωσης ή μη των παραπάνω, με την κατάθεση του προϋπολοσγιμού στη Βουλή αύριο 21 Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, εκφράζει την αντίρρησή της, η οποία αθροίζεται στην ήδη εκπεφρασμένη αντίδρασή της αναφορικά με τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:   

“Αναστάτωση και ανησυχία προκαλούν στους επαγγελματίες της εστίασης δημοσιεύματα βάσει των οποίων στον προϋπολογισμό του 2024 προβλέπεται ο ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά (π.χ. αναψυκτικά) να αυξηθεί στο 24% από 13%.

Η ψήφιση ενός τέτοιου μέτρου θα προκαλέσει νέο κύμα ανατιμήσεων επιτείνοντας το πληθωριστικό κλίμα που ήδη υφίσταται στην οικονομία και πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η άνοδος των τιμών υπονομεύει την πολυπόθητη σταθερότητα που αποτελεί όρο ανάπτυξης τόσο για την επιχειρηματικότητα όσο και για την καταναλωτική δαπάνη, στην οποία στηρίζεται η επιχειρηματικότητα.

Επίσης, η άνοδος του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις αισιοδοξίας για την καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και τα αυξημένα δημοσιονομικά περιθώρια.

Αν αυξηθεί ο ΦΠΑ, σημαίνει πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, και είμαστε μάρτυρες της απαρχής στην επιστροφή αποτυχημένων συνταγών υπερφορολόγησης. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν θα επαληθευτούν, καθώς κάτι τέτοιο θα οξύνει τις αντιδράσεις που ήδη έχουν δημιουργηθεί από την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει με τεκμαρτό τρόπο τους ελεύθερους επαγγελματίες“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood