Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στη Λωρίδα της Γάζας

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, και σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας μετέφερε σήμερα φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.
papageorgioy_anthropistiki

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

“Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι εξωτερική πολιτική αρχών”, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και συμπλήρωσε: “Από την πρώτη στιγμή, όταν ξέσπασε η κρίση στη Μέση Ανατολή με την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά του κράτους του Ισραήλ, εμείς πήραμε μια σαφέστατη θέση. Η θέση μας ήταν ότι θα πρέπει να καταδικαστεί παντάπασι, εξ ολοκλήρου, κάθε τρομοκρατική δράση, κάθε βίαιη ενέργεια, κάθε απάνθρωπη μεταχείριση. Είπαμε όμως επίσης, ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και να δημιουργηθούν οι ανθρωπιστικοί εκείνοι διάδρομοι, έτσι ώστε να μπορεί η ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει στη Γάζα και να μπορέσουν οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι οι κατεξοχήν ευάλωτοι του πολέμου, να έχουν τα αναγκαία”.

πηγή φωτό

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood