Αντ. Γραβάνης: “Η διαχρονική συνεργασία Δήμου Κομοτηνής και ΔΠΘ εγγύηση για την πνευματική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής”

Με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΡΑΒΑΝΗ ΔΠΘ (2)

Με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς της περιοχής μας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρύτανη σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα και με ταύτιση απόψεων σε πολλά από τα θέματα που συζητήθηκαν, παραβρέθηκε ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτης Μάρης και η αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κα. Μαρία Μιχαλοπούλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό και σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο.

Να σημειωθεί ότι τον κ. Γραβάνη συνόδευσαν σε αυτή τη συνάντηση, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Σύμπραξη Προοπτικής».

Αντ. Γραβάνης: "Η διαχρονική συνεργασία Δήμου Κομοτηνής και ΔΠΘ εγγύηση για την πνευματική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής"Ο πρύτανης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια του Αντώνη Γραβάνη, στο Δήμο Κομοτηνής, αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει το Πανεπιστήμιο στη Θράκη, κάνοντας λόγο για «μια σπουδαία επένδυση», ενώ πρόκρινε στη συζήτηση την προσπάθεια που γίνεται αυτό το διάστημα, για τη διεύρυνση του Δημοκριτείου, με την αύξηση τμημάτων χαρακτηρίζοντας «εξαιρετική» την πρόταση που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

«Μας ενδιαφέρει η συνεργασία με όλους τους φορείς και κυρίως με το δήμο Κομοτηνής», σημείωσε ο κ. Πολυχρονίδης και άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις – πεδία συνεργασίας ανάμεσα σε δήμο και ΔΠΘ, από τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Αντ. Γραβάνης: "Η διαχρονική συνεργασία Δήμου Κομοτηνής και ΔΠΘ εγγύηση για την πνευματική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής"Η «Σύμπραξη Προοπτικής» κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας:

  • Τη σύνδεση του ποδηλατόδρομου με την Πανεπιστημιούπολη
  • Την από κοινού αξιοποίηση της Πινακοθήκης Μανέα
  • Την περαιτέρω αξιοποίηση και χρήση από τους δημότες Κομοτηνής και άλλων μεγάλων αθλητικών υποδομών του Πανεπιστημίου, πέραν του Κολυμβητηρίου
  • Τη σύσταση Κέντρου Επιχειρηματικότητας με την συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής
  • Την αμοιβαία υποστήριξη έργων ή μελετών και την υποβολή προτάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα
  • Το σχεδιασμό και την συνδιοργάνωση ενός νέου επιστημονικού συνεδρίου και την περαιτέρω ενδυνάμωση του ήδη επιτυχημένου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ
  • Τη συνδιοργάνωση Summer School στο Φανάρι
  • Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους φοιτητές με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το δήμο στον οποίο φοιτούν
  • Τη θεσμοθέτηση ετήσιων εκδηλώσεων επανένωσης αποφοίτων όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου(reunion) και καλωσορίσματος των νέων φοιτητών  στην Κομοτηνή.

«Η διαχρονική συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτελεί εγγύηση για την πνευματική, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη του δήμου μας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής», σημείωσε ο Αντώνης Γραβάνης.

«Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε απαρέγκλιτα, για το όφελος της τοπικής κοινωνίας και της πανεπιστημιακή κοινότητας. Δίνουμε έμφαση στο πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι του ΔΠΘ, τους ίδιους τους φοιτητές του», υπογράμμισε.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood