Για μια ακόμη χρονιά, Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας από ολόκληρη τη χώρα, συντονίζονται με πρωτοβουλία της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. και διοργανώνουν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου την “Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας 2019”.

Οι θεραπευτικές ομάδες των ιατρείων θα περιμένουν τους ασθενείς από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για να τους ενημερώσουν, να τους διαγνώσουν και να τους στηρίξουν.

Το Ιατρείο Πόνου του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, στελεχώνεται από τους Ειδικούς Αναισθησιολόγους-Αλγολόγους, Σ. Παπαναστασίου, Μ. Κιαμήλογλου και Φ. Αραμπατζίδου, και συμμετέχει στην ενέργεια.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η γνωστοποίηση και η ανάδειξη των εθελοντικών αυτών δομών των ελληνικών νοσοκομείων, οι οποίες παρ’ όλο που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στους οργανισμούς των νοσοκομείων, συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά την επιστημονική τους υποστήριξη στους ασθενείς που υποφέρουν από καλοήθη ή κακοήθη πόνο, και αυτούς που χρειάζονται παρηγορική φροντίδα.

638f2a20 parisiaΟ ρόλος των Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας είναι να επαναφέρουν την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο στη ζωή των ασθενών που υποφέρουν, και των οικογενειών τους.

Η Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν επιστημονική κοινότητα και ασθενείς, διεκδικεί την πλήρη ενσωμάτωση της Παρηγορικής Φροντίδας στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας.

Ενημερωθείτε για την ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. εδώ: https://grpalliative.gr

Διαβάστε τη Διακήρυξη της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. για την Παρηγορική Φροντίδα, εδώ: https://grpalliative.gr/diakiryxi-parisia-2018/