Αρχίζουν στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής οι εργασίες κατασκευής “Δικτύου μονοπατιών, πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής”.

Σήμερα, 31/5/2022 το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ακολουθώντας διαγωνιστική διαδικασία, προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία και άναψε το πράσινο φως για την έναρξη εκτέλεσης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 312.909,47 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δημιουργία ενός «ανοικτού πάρκου» που περιλαμβάνει  μονοπάτια 3,5 χιλιομέτρων που θα καλύπτονται από πεύκα, πλατύφυλλα δένδρα και θάμνους, και θα συνδέουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις των Τμημάτων και της Διοίκησης με τους χώρους υπαίθριας αναψυχής και το θερινό σινεμά-αναψυκτήριο το οποίο περιλαμβάνεται στο έργο.

Το “ανοιχτό πάρκο” θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν εκτός από τους φοιτητές και το προσωπικό του πανεπιστημίου, όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, για πεζοπορία και ποδηλασία, Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσω πληροφορικών πινακίδων για την πλούσια βιοποικιλότητα ειδών άγριας χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν στη περιοχή, και θα έχουν την ευκαιρία να τα παρατηρήσουν και να τα φωτογραφίσουν.

Το πάρκο θα πληροί και τις προδιαγραφές χρήσης από ΑμεΑ.

8a0101a0 vlastisi ton ektaseon apo tis opoies dierchetai to diktyo pezoporikon diadromon 2Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, οι ευχάριστες αυτές διαδρομές με άνετη περιήγηση στο φυσικό περιβάλλον θα προσφέρονται σε έξι μήνες από σήμερα.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)/Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Η Διοίκηση του ΔΠΘ εκφράζει θερμές ευχαριστίες τόσο στην Αναπτυξιακή Ροδόπης όσο και στη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς η συνδρομή τους ήταν καθοριστική για την υλοποίηση του  συγκεκριμένου έργου.