Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-39 ετών.

Από τις 21:30 της Μεγάλης Δευτέρας ξεκίνησαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα πρώτα ενημερωτικά SMS με το μήνυμα:

«Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

5f946008 emvolio sms

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου.

Οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30–39 ετών θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχουν ήδη κλείσει τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

  • Με AstraZeneca και οι 40-45 ετών από τη Μεγάλη Πέμπτη

Με εμβόλια της AstraZeneca θα εμβολιαστεί και η αμέσως επόμενη ομάδα, των 40 έως 45 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24ων ωρών. Επίσης μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

  • Με όλα τα εμβόλια οι 45-49 από το Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 45 έως 49 ετών, τα οποία θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή τα σκευάσματα των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.