Ανοίγει τις εκκλησίες ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων

Ανοίγει τις εκκλησίες ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων.
IMG_8427-1024x682

Να ανοίξουν οι εκκλησίες της Μητρόπολης Ξάνθης, από 7 έως 14 Δεκεμβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο να λήξει το lock down, έδωσε εντολή ο οικείος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελέημων. 

Ο Επίσκοπος ενημέρωσε τους ιερείς και τους έδωσε οδηγίες ώστε να ολοκληρώνουν τη Θεία Λειτουργία νωρίτερα, να μεταλαμβάνουν όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν, και να προσφέρουν το αντίδωρο στις εισόδους τους ναούς τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Ξάνθης ανέφερε: “Οι ιεροί ναοί όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε Χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν. Κάλεσα τους ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του ναού ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9:30, 10 παρά, 10:00, δεν θα καταλύσουν τη Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, να μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες. Άρα λοιπόν μπορεί ο Χριστιανός να πάει να κοινωνήσει”.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις πιο πρόσφατες οδηγίες για περιοριστικά μέτρα, οι εκκλησίες πρέπει να παραμένουν κλειστές και οι Ακολουθίες να τελούνται αποκλειστικά από τους ιερείς. Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς συμπεριέλαβε την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης στις περιοχές που προκαλούν ανησυχία τις τελευταίες ημέρες με την αύξηση των κρουσμάτων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood