“Ανοίγει” η σουηδική αγορά για τα ποτά και τα τρόφιμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

«Ένα ραντεβού τον ερχόμενο Νοέμβριο στην έκθεση Τροφίμων στη Στοκχόλμη, προκειμένου να παρουσιαστούν τρόφιμα και ποτά από παραγωγούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και τέσσερις συμφωνίες συνεργασίας με εταιρίες εμπορίας και διακίνησης τροφίμων στη σουηδική αγορά, είναι τα πρώτα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την ενδυνάμωση των εξαγωγών της προς τις ευρωπαϊκές αγορές».
Screenshot_174

Τα παραπάνω σημείωσε ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Σωτήρης Παπαδόπουλος, στο κλείσιμο του διήμερου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Επαγγελματική Αποστολή στην Καβάλα».

Στη διήμερη συνάντηση, οκτώ εκπρόσωποι σουηδικών επιχειρήσεων στον τομέα της εισαγωγής τροφίμων και μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, είχαν συναντήσεις Β2Β με τριάντα εκπροσώπους επιχειρήσεων από όλη την Περιφέρεια και με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αργύρη Πατακάκη. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση, και τα θετικά αποτελέσματα που ήδη καταγράφηκαν δημιουργούν την ανάγκη να συνεχιστούν ανάλογες πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που βρίσκονται στις προτεραιότητες του Περιφερειάρχη, Χριστόδουλου Τοψίδη, καθώς συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Οι συναντήσεις της πρώτης ημέρας περιελάμβαναν γευσιγνωσία προϊόντων από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν, καθώς και βαθμολόγησή τους· τη δεύτερη ημέρα έγιναν οι Β2Β συναντήσεις των επιχειρηματιών με τους παραγώγους. Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε ξενάγηση και γνωριμία με τα αξιοθέατα της Καβάλας.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, συνόψισε τα αποτελέσματα των διήμερων συναντήσεων τονίζοντας: «Η Εξωστρέφεια είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη και σχεδιάζουμε πολλές πρωτοβουλίες για να μεγιστοποιήσουμε τις εξαγωγές μας. Οι Β2Β συναντήσεις με στελέχη της αγοράς τροφίμων της Σουηδίας φέρνει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους κοντά στις χώρες της βόρειας Ευρώπης για να τα γνωρίσουν και να τα αναζητούν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, είχε θετικά αποτελέσματα και γι’ αυτό θα συνεχιστεί για να στηρίξουμε τον εξαγωγικό χαρακτήρα των επιχειρήσεών μας».

"Ανοίγει" η σουηδική αγορά για τα ποτά και τα τρόφιμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ "Ανοίγει" η σουηδική αγορά για τα ποτά και τα τρόφιμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood