Άνοδο κατά 14% σημείωσε τη Δευτέρα η μετοχή της Eldorado Gold στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, με το Reuters να εκτιμάει ότι η αύξηση αυτή συνδέεται με την ανακοίνωση πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και την προοπτική να έρθει στην εξουσία μία πιο «φιλική στις επενδύσεις» κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Reuters, η μετοχή της Eldorado σημείωσε ενδοσυνεδριακά άνοδο έως και 14,6%, μένοντας τελικά στο 13,7%, την ώρα που μάλιστα που ο δείκτης των ομίλων εξόρυξης χρυσού S&P Global Gold Index κατέγραψε ελαφρά πτώση.

Όπως πρακτορείο υπενθυμίζει ότι η εταιρεία έχει προβλήματα εδώ και χρόνια με την λήψη των απαραίτητων αδειών στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των περιβαλλοντικών κανονισμών.

«Μία πολιτική αλλαγή σε ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον θα έχει πιθανές θετικές επιπτώσεις στις προοπτικές της εταιρείας στη χώρα» έγραψε σε σημείωμά του στους επενδυτές αναλυτής της Desjardins. Εκπρόσωπος της Eldorado αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Reuters. Τον Φεβρουάριο ο CEO της καναδικής εταιρείας, Τζορτζ Ρέιμοντ Μπερνς, ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές πως η εταιρεία «αισθάνεται αισιόδοξη ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να φέρει σημαντική αλλαγή στο κλίμα».

Διαβάστε περισσότερα στο thepressproject.gr…