Ανεβαίνουν οι τόνοι στον Ίασμο – Οξύτατη αντιπαράθεση Οντέρ Μουμίν και Ηλία Μπούκα

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον Ίασμο - Οξύτατη αντιπαράθεση Οντέρ Μουμίν και Ηλία Μπούκα.
ΟΝΤΕΡ-ΜΟΥΜΙΝ-ΗΛΙΑΣ-ΜΠΟΥΚΑΣ
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας, ανταπαντά στην απάντηση του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, σχετικά με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρώτος με αφορμή αφενός την επίδοση στην Ντόρα Μπακογιάννη υπομνήματος, και αφετέρου το έργο που θα εκτελέσει ο Στρατός στον ορεινό όγκο της περιοχής.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
“Εκείνος συχνά ασχολείται μ`εμένα, αλλά εγώ είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με τον Δήμαρχο Ιάσμου -κάτοικο Κομοτηνής- Οντέρ Μουμίν.
Εκείνος εκδίδει δελτία τύπου κυρίως για να λοιδορήσει, εγώ θα μιλήσω μόνον επί της ουσίας:
Η ανακοίνωση που αφορά την αποκατάσταση του δρόμου προς τα Θρακικά Μετέωρα την οποία θα αναλάβει ο Στρατός, είναι έργο υψίστης σημασίας για τον Ίασμο πάνω στο οποίο δεν πρέπει να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση.
Ζητήθηκε από τον Πρώην Υπουργό βουλευτή κ. Στυλιανίδη, ο οποίος έκανε και την ανακοίνωση, πολλές φορές μέσω και του συλλόγου να συνδράμει ώστε να υπάρξει θετική ανταπόκριση μέσω του Στρατού.
Πετύχαμε τη συμβασιοποίηση των 12 από τα 20 χιλιόμετρα συνολικά και πλέον μένει να καταφέρουμε να δρομολογήσουμε και τα υπόλοιπα 8.
Μιλάει για συντεταγμένες εκθέτοντας και αμφισβητώντας τον π.Υπουργό.
Όσον αφορά την επίσκεψη της κας Μπακογιάννη στον Ίασμο, δε γνώριζα πως έπρεπε να τον ρωτήσω, να ζητήσω ειδική άδεια, για να επιδώσω ένα υπόμνημα στην κα Μπακογιάννη και να έχω μαζί της μια συνομιλία 2 λεπτών στο χωριό μου, κάτι το οποίο η κα Μπακογιάννη ευγενέστατα δεν αρνήθηκε. Βεβαίως, εκείνο το οποίο ο κάτοικος Κομοτηνής και Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν δε γνωρίζει, είναι ότι ο Περιφερειάρχης κος Μέτιος, αμέσως μετά μου ζήτησε να μην αποχωρήσω, αλλά να παρακαθίσω κι εγώ στο γεύμα.
Ας δούμε όμως τώρα ποιος είναι εκείνος, που θέλει να μου παραδώσει μαθήματα ευγένειας, σεβασμού, πρωτοκόλλου κτλ:
Είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος δε με αποκαλεί/προσφωνεί ως κύριο (οπότε δεν υπάρχει λόγος να τον αποκαλώ κι εγώ ), θέλοντας να εκτελέσει την προσωπικότητά μου, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αγένεια, μηδενικό ανθρώπινο σεβασμό, εκείνος ο οποίος δεν τηρεί καν τους στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής ευπρέπειας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι επέλεξα εδώ και ενάμιση χρόνο να μην απαντάω στις προκλήσεις.
Ο Δήμαρχος ο οποίος δεν απαντά ΠΟΤΕ σε τηλεφώνημα του Προέδρου της μεγαλύτερης Κοινότητας και έδρας του Δήμου, και ασφαλώς δεν απαντά, χωρίς να γνωρίζει αν πρόκειται για κάτι επείγον που αφορά την Κοινότητα ή για κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Δήμαρχος ο οποίος δε δέχεται να συναντήσει ΠΟΤΕ τον Πρόεδρο της μεγαλύτερης Κοινότητας και έδρας του Δήμου, αδιαφορώντας για το θέμα το οποίο εκείνος ζητά να τον συναντήσει.
Ο Δήμαρχος ο οποίος δεν έχει ενημερώσει ΠΟΤΕ και για τίποτα τον Πρόεδρο της μεγαλύτερης Κοινότητας και έδρας του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ο οποίος έχει υποβαθμίσει από την πρώτη στιγμή τον θεσμό του Προέδρου της μεγαλύτερης Κοινότητας και έδρας του Δήμου, για λόγους προσωπικής εμπάθειας και μόνο.
Ο Δήμαρχος ο οποίος επέλεξε με αφορμή την προσωπική του εμπάθεια προς το πρόσωπό μου να ισοπεδώσει ολόκληρη την κοινωνία του Ιάσμου ανοίγοντας πόλεμο με έναν από τους πιο σημαντικούς φορείς Πολιτισμού στη Θράκη, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, με αντίκτυπο κυρίως στις μικρές ηλικίες, στα παιδιά μας, από τα οποία στερεί την επαφή με πολιτιστικά δρώμενα, διότι έτσι απλά το θέλει ο Μουμίν.
Ο Δήμαρχος ο οποίος εκθέτει προσωπικότητες, επιστήμονες, επαγγελματίες δημόσια, αδίστακτα, δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για ζητήματα προσωπικών δεδομένων, παρά το ότι έχει νομικές σπουδές.
Ο Δήμαρχος ο οποίος ψεύδεται λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου τον αντιπολιτεύεται, χρησιμοποιώντας τη λέξη “υπονόμευση“ χωρίς να έχει καμία απόδειξη, παρά μόνον ό,τι ο ίδιος έχει στη φαντασία του.
Ο Δήμαρχος ο οποίος στην Προύσα απαρνήθηκε ως μάνα-πατρίδα τη χώρα στην οποία γαλουχήθηκε, έλαβε παιδεία και του έδωσε το δικαίωμα να εκπροσωπεί Έλληνες πολίτες, αλλά τώρα έχει καταστεί και τιμητής του πατριωτισμού.
Αυτός ο Δήμαρχος έχει το ΘΡΑΣΟΣ να βάζει στο στόμα του για πολλοστή φορά το όνομά μου. Φυσικά και δεν περιμένω να σεβαστεί το έργο μου δημόσια. Το γνωρίζει όμως και τον ενοχλεί, αφού εγώ υπάρχω εδώ στο χώρο μου ανέκαθεν, δεν εμφανίστηκα όταν ήθελα κάποιο θώκο. Αυτό ίσως εξηγεί την εμμονή του και την εμπάθειά του μαζί μου.
Του προτείνω να συνεχίσει να ασχολείται μ` εκείνα που αποτελούν το forte του, δηλαδή τις μεταγραφές, τα “like“ στο facebook, να θαυμάζει τα ποσοστά του, να συνεχίσει τις φωτογραφίσεις και να αφήσει εμάς, χριστιανούς και μουσουλμάνους, που πονάμε τον τόπο μας, να προσπαθούμε για την πραγματική ανάπτυξη.
Δεν περιμένουμε να μας καταλάβει από την Κομοτηνή, αυτό είναι σίγουρο. Κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να σπείρει μίσος και διχόνοια και αυτά τώρα παλεύουμε ν` αντιστρέψουμε πριν είναι αργά. Ο Μουμίν έχει φέρει νέα “ήθη“ στην πολιτική, αλλά πρωτοφανείς καταστάσεις πόλωσης στην περιοχή μας.
ΥΓ
Είχες ανακοινώσει με στόμφο, πως θα πραγματοποιούσες εγκαίνια νέου Δημαρχείου 7 Νοεμβρίου 2019… Τα έκανες;; Τελικά ποιος είναι εκτός τόπου και χρόνου; Εγώ ή εσύ ;”.
Η αρχική δήλωση του Ηλία Μπούκα:
“Στα πλαίσια της επίσκεψης της προέδρου της Διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης κ. Ντόρας Μπακογιάννη στον Ίασμο, παρουσία όλων των φορέων της ΑΜΑΘ και εκπροσωπώντας με την ιδιότητα μου ως πρόεδρος την Κοινότητα Ιάσμου αλλά και τον Πολιτιστικό σύλλογο , συνομίλησα μαζί της αρχικώς για την πολύτιμη συνεισφορά της ως Υπουργός Πολιτισμού προς το Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιάσμου και εν συνεχεία της παρέδωσα την πρόταση μου για την ένταξη του Ιάσμου στον αναπτυξιακό χάρτη. Νωρίτερα, επιδόθηκε σε όλους τους φορείς του Νομού μας κι εκφράζει το Συμβούλιο της κοινότητας Ιάσμου και το ΔΣ του Πολιτιστικού συλλόγου. Η πρόταση για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης Ιάσμου-Πολυάρνου συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση συμβασιοποίησης του εν λόγω έργου μεταξύ του Δ’ Σώματος Στρατού και του Δήμου Ιάσμου έπειτα από συνάντηση του βουλευτή Ροδόπης κ.Στυλιανίδη με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαρ. Λαλούση. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνοντας πως η πρόταση αυτή ήδη δρομολογείται ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για έναν πλούσιο τουριστικό σχεδιασμό για τον Δήμο Ιάσμου”.

Η απάντηση του Οντέρ Μουμίν:

“Σχετικά με τον δρόμο Ιάσμου-Πολύαρνου:

 • Με την 5241/15-7-2019 απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Ιάσμου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 • Με το 4869/15-07-2019 ο προκάτοχος μου, ο κ. Καδή Ισμέτ ζήτησε τη διάθεση μηχανημάτων έργου από το Δ΄ Σώμα Στρατού για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στον ορεινό όγκο Ιάσμου.
 • Η τεχνικοοικονομική έκθεση του Γενικού Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εγκρίθηκε με την 60/2020 απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου στις 29/05/2020, μόνο με τις θετικές ψήφους της διοικούσας παράταξης.
 • Η σύναψη δε της Προγραμματικής Σύμβασης για το εν λόγω έργο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιάσμου στις 28-09-2020, μόνο με ψήφους της διοικούσας παράταξης.
 • Προκλητικά απουσίαζε ο κ. Αμούτζας και η παράταξη του από το Δ.Σ. και την Ο.Ε. αρνούμενος τη συνδρομή του Δ΄ Σώματος Στρατού.
 • Το έργο αφορά την αποκατάσταση 20 χλμ. στην ορεινή περιοχή του Ιάσμου. Ουδεμία σχέση έχει με οδικό δίκτυο προς Πολύαρνο και τα Θρακικά Μετέωρα που επικαλείται ο Μπούκας. Αλλά αντιθέτως οι συντεταγμένες του έργου απέχουν έτη φωτός από τις εν λόγω τοποθεσίες.
 • Ο Μπούκας για άλλη μια φορά βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου με την ανακοίνωση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κα. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ :

 • Στο μεσημεριανό γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της κας. Μπακογιάννη, ο Μπούκας δεν ήτανε καλεσμένος.
 • Εμφανίστηκε απροσκάλεστος, επιδεικνύοντας απερίγραπτη αγένεια προς το πρωτόκολλο και τους θεσμούς, προσπαθώντας να εκθέσει τις απόψεις του σε χρόνο και τόπο εντελώς ακατάλληλο.
 • Ο Δήμος Ιάσμου έχει άλλους 10 Προέδρους Κοινοτήτων και άλλους τόσους Προέδρους Συλλόγων. Δεν είναι ο μοναδικός στο είδος του και καλό θα ήτανε κάποια στιγμή να ξυπνήσει από το όνειρο που ζει.
 • Είμαι στη διάθεση του ανά πάσα στιγμή για να του παραδώσω μαθήματα τήρησης πρωτοκόλλου, τρόπους ευγένειας και σεβασμού στους θεσμούς και στις διαδικασίες”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood