Ανέστης Βαφειάδης: “Επιβραβεύουμε το σήμερα ή προχωράμε μπροστά;”

Ανέστης Βαφειάδης: "Επιβραβεύουμε το σήμερα ή προχωράμε μπροστά;".
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

Με καταγωγή από τη Νέα Καλλίστη και την Ξυλαγανή, σπουδές στα Οικονομικά και συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση στην ιστορικότερη επιχείρηση εστίασης της πόλης μας, «Τα Αδέρφια», που λειτουργεί από το 1935, αλλά και με πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα, ως Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ, ο Ανέστης Βαφειάδης θέτει υποψηφιότητα για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Αντώνη Γραβάνη, με το συνδυασμό «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ».

Μιλώντας στο inkomotini.news, ο κ.Βαφειάδης πιστεύει πως το μέλλον του τόπου μας είναι καθαρά θέμα οικονομίας και ανάπτυξης, έχοντας την πεποίθηση μάλιστα, ότι όλα είναι θέμα βούλησης και απόφασης να αφήσουμε όλοι στην άκρη το «εγώ» και να πιάσουμε το «εμείς». Με σαφείς αιχμές κατά της σημερινής διοίκησης για “αδράνεια, ατολμία και αβουλία”, θεωρεί ότι “η επόμενη διοίκηση με Δήμαρχο τον Αντώνη Γραβάνη, θα κερδίσει τη μάχη για τα αυτονόητα, με συνέργειες και στοχευμένες πολιτικές”. Καταληκτικά και, μόλις λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ζητά από τους δημότες “να αναλογιστούν και να αποφασίσουν, αν τους ικανοποιεί η σημερινή κατάσταση, ή αν πραγματικά θέλουν να αλλάξει η πόλη όπου ζουν”.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

  • Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να πάρετε την απόφαση να εκτεθείτε στην τοπική κοινωνία και να εμπλακείτε με τα κοινά;

Θεωρώ πως ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Η ανάγκη και η επιθυμία για προσφορά, με οδήγησαν στην απόφαση να μπω από μέσα και να δώσω τη μάχη, ώστε η υπέροχη πόλη μας, η Κομοτηνή, να βρει την ιστορική θέση που της αξίζει και να γίνει και πάλι οικονομικό και διοικητικό κέντρο.

  • Γιατί επιλέξατε να συμπορευτείτε και να συστρατευτείτε με τον Αντώνη Γραβάνη και την «Σύμπραξη Προοπτικής»;

Με τον Αντώνη Γραβάνη, τα τελευταία χρόνια, μας συνδέει μια κοινή συνδικαλιστική πορεία και μια αγαστή συνέργια στο Επιμελητήριο Ροδόπης. Πάνω απ’ όλα όμως, μας συνδέει μια φιλία και μια ταύτιση σε κάποιες βασικές θέσεις και απόψεις. Ότι δηλαδή, το μείζον για την περιοχή μας, είναι η οικονομία και η ανάπτυξή της. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την πόλη, προς το καλύτερο.

  • Όταν λέτε, να βγούμε μπροστά και να κάνουμε το επόμενο βήμα όλοι μαζί, τι περιλαμβάνει λοιπόν το επόμενο βήμα και ποια είναι τα κύρια και σημαντικότερα επιχείρηματα που θέλετε να επικοινωνήσετε προς τους δημότες, προκειμένου να σας επιλέξουν;

Σημαίνει συλλογικότητα, συνεργατικότητα, δράσεις από κοινού. Να αφήσουμε στην άκρη το «εγώ» και να πιάσουμε το «εμείς». Η «Σύμπραξη Προοπτικής» φέρνει το νέο, το φρέσκο, την αλλαγή και κυρίως τη βούληση για την αλλαγή αυτή. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όλα είναι θέμα βούλησης. Δείτε κοντά μας, πόλεις στα ίδια μεγέθη σαν την Κομοτηνή, πως έχουν καταφέρει να αλλάξουν και να προχωρήσουν, όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν οι δημοτικές αρχές με τους κατοίκους τους.

  • Αυτό αποτελεί μομφή για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής;

Είναι αλήθεια ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας, δεν είχε τη βούληση που απαιτούνταν για να προχωρήσουν οι αλλαγές. Δεν είχε τη θέληση να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς.

  • Ποια, κατά τη γνώμη σας, είναι τα βασικότερα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην πόλη της Κομοτηνής;

Η Κομοτηνή είναι μια πόλη σκοτεινή και ατημέλητη, μια πόλη φτωχοποιημένη. Οι δε οικισμοί της, είναι σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση. Η Κομοτηνή είναι μια πόλη χωρίς φρεσκάδα και ενέργεια.

  • Ποιες αλλαγές θα δει στην καθημερινότητά του ο δημότης, εάν επικρατήσει ο συνδυασμός σας και αναλάβετε τα ηνία της πόλης;

Ανέστης Βαφειάδης: "Επιβραβεύουμε το σήμερα ή προχωράμε μπροστά;"Θα κερδίσουμε τη μάχη για τα αυτονόητα. Δηλαδή, με την καθαριότητα, τον εξωραϊσμό, τον φωτισμό, την ευταξία και τον ευπρεπισμό της πόλης μας. Και ξέρετε, όλα αυτά για να γίνουν, δεν τίθεται θέμα οικονομικό και εξεύρεσης πόρων. Ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει ταμειακά αποθέματα και όμως, δεν τα έχει χρησιμοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση Είναι όπως είπα και στην αρχή, θέμα βούλησης και μόνο. Από τη μια ακούμε ότι ο Δήμος μας έχει λεφτά και από την άλλη, δεν έχει κάνει τίποτα το ουσιαστικό για να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

  • Ο Κλεισθένης, ο νόμος που θα ισχύσει σ’αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προωθεί, ή αν θέλετε, «επιβάλλει» ευρύτερες συμμαχίες από χώρους που ανήκουν σε διαμετρικά αντίθετες ιδεολογικές αφετηρίες. Είναι στη φιλοσοφία του συνδυασμού σας οι συμμαχίες;

Την επόμενη μέρα, ο Δήμος πρέπει να διοικηθεί. Οφείλουμε όλοι, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε τον τρόπο, την κοινή γραμμή και να προχωρήσουμε μαζί για το κοινό καλό. Η ευθύνη επιμερίζεται σε όλους και όλοι πρέπει να αναλογιστούμε αυτήν την ευθύνη, ώστε την επόμενη μέρα να οδηγήσουμε την πόλη μας, μόνο προς μία κατεύθυνση. Μπροστά.

  • Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους δημότες μας;

Όταν φτάσουν στην κάλπη, να αναλογιστούν κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι στην πόλη που ζουν, κατά πόσο θέλουν να επιβραβεύσουν την υπάρχουσα κατάσταση και πόσο πραγματικά θέλουν να αλλάξει αυτή η πόλη.

Ανέστης Βαφειάδης: "Επιβραβεύουμε το σήμερα ή προχωράμε μπροστά;"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood