“ΑΝ.Ε.ΠΡΩ.” προς Τσαλικίδη: “Εικόνες ντροπής και προσβολής της Ελληνικής σημαίας στις εισόδους της Κομοτηνής”

"Πότε θα αποκαταστήσει η Περιφέρεια την εικόνα ντροπής στις εισόδους της Κομοτηνής, με την απομάκρυνση των κουρελιασμένων σημαιών και την αποκατάσταση της νομιμότητας;".
Screenshot_2029

Επερώτηση προς τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη με θέμα τις εικόνες ντροπής και προσβολής της Ελληνικής σημαίας στις εισόδους της Κομοτηνής, υπέβαλε ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” Κώστας Κατσιμίογας και συνυπογράφει ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης της παράταξης, Χρήστος Χατζηπέμου.

Το κείμενο της επερώτησης:

“Αλγεινή εντύπωση στους πολίτες έχει προκαλέσει η ανάρτηση από την Περιφέρεια, σημαιών της Ελλάδας, στο μέσον στύλων ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται τοποθετημένοι στις διαχωριστικές νησίδες των δρόμων στις δύο βασικές οδικές εξόδους της Κομοτηνής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Χειρότερη εντύπωση έχει προκαλέσει η εγκατάλειψη στην τύχη τους των σημαιών αυτών, με αποτέλεσμα να κυματίζουν βρώμικες και κουρελιασμένες με ότι απέμεινε από αυτές.

"ΑΝ.Ε.ΠΡΩ." προς Τσαλικίδη: "Εικόνες ντροπής και προσβολής της Ελληνικής σημαίας στις εισόδους της Κομοτηνής"Η ενέργεια τοποθέτησης των σημαιών στο μέσον των στύλων ηλεκτροφωτισμού είναι διαδικασία προσβλητική προς το εθνικό σύμβολο αλλά και παράνομη.

Οι σημαίες πρέπει να τοποθετούνται σε ιστούς και να έχουν μέγεθος ανάλογο του ύψους τους, και όχι σε στύλους ηλεκτροφωτισμού και μάλιστα στο μέσον αυτών, που σε αντιπαραβολή με τον ιστό παραπέμπουν σε πένθος, παρά σε εορταστική επέτειο. Όπως είναι γνωστό, οι σημαίες τοποθετούνται μεσίστιες όταν υπάρχει εθνικό ή τοπικό πένθος (στην περίπτωσή μας, «μεσίστυλες»).

Η τοποθέτηση συμβόλων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Άρθρο 11, Παρ. 7) αλλά και από τους κανονισμούς ασφαλείας του ΔΕΔΔΗΕ.

  • Πότε θα αποκαταστήσει η Περιφέρεια την εικόνα ντροπής στις εισόδους της Κομοτηνής, με την απομάκρυνση των κουρελιασμένων σημαιών και την αποκατάσταση της νομιμότητας;
  • Σκοπεύει η Περιφέρεια να τοποθετήσει κανονικούς ιστούς σε κατάλληλες θέσεις και σημαίες, διαδικασία στην οποία και ευχαρίστως θα συνηγορήσουμε;
  • Θα επιτρέψει ξανά την τοποθέτηση σημαιών στο μέσον των στύλων ηλεκτροφωτισμού;

 Οι επερωτώντες:

Κώστας Κατσιμίγας

Επικεφαλής / Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης

Χρήστος Χατζηπέμου

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood