Τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη επισκέφθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Θράκης καθώς και τοπικοί αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΠΛΣ, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Ένωσής τους. Συγκεκριμένα στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα:

  • Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-βελτίωση των συνθηκών της προσωρινής κράτησης/φύλαξης καθώς και της ασφάλειας και υγιεινής προς όφελος του προσωπικού του Σώματος αλλά και των κρατουμένων.
  • Ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής του με προσωπικό και μέσα, καθώς οι αυξανόμενες ροές παρανόμως εισερχόμενων προσώπων, αλλά και οι επερχόμενες εξελίξεις στην περιοχή μας, απαιτούν επιπλέον μέτρα αστυνόμευσης και ασφάλειας.
  • Αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Μαρώνειας σε Λιμενικό Τμήμα όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς ο νομός Ροδόπης δεν διαθέτει Λιμενική Αρχή που να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες αλιείς αλλά και τους ερασιτέχνες ιδιοκτήτες σκαφών οποιουδήποτε τύπου. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα στέγασης της Υπηρεσίας σε κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως, πλησίον του αλιευτικού καταφύγιου στον Άγιο Χαράλαμπο Μαρώνειας.

Ο βουλευτής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στα αιτήματα και δήλωσε αρωγός των λιμενικών.