Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, σε όσους, χωρίς μουσική και το αλκοόλ, αδυνατούν να απολαύσουν τις εξορμήσεις τους στην παραλία.

Υπενθυμίζεται ότι προ διημέρου είχε εκδοθεί νέα ΚΥΑ, με την οποία επικαιροποιούνταν τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν στις παραλίες από το ερχόμενο Σάββατο, 6 Ιουνίου. Σε αυτήν οριζόταν ρητά ότι δε θα επιτρέπεται η αναμετάδοση μουσικής, ενώ σύγχυση προέκυψε αναφορικά με τη διατήρηση ή μη της απαγόρευσης διάθεσης αλκοολούχων ποτών από τα αναψυκτήρια.

Εν τέλει, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε μια σειρά από κλάδους της οικονομίας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης αποσαφήνισε ότι επιτρέπονται τόσο η μουσική, όσο και το αλκοόλ από τις 6 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, στη σχετική αναφορά του ο κ. Παναθανάσης σημείωσε ότι “τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των παραλιών, λειτουργούν ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στην εστίαση.

Επίσης, σ’ αυτούς τους χώρους επιτρέπεται:

  • η πώληση αλκοόλ
  • η αναμετάδοση μουσικής και
  • η παρασκευή φαγητού.

Συστήνεται η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό”.