Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο, που θα ορίζει ότι η απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων από την καταβολή διοδίων θα συνεχίσει να υφίσταται και το 2019. Αυτό αποκάλυψε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αναστασία Γκαρά.

Το μέτρο ίσχυσε από τις αρχές του 2018 και σε ό,τι αφορά στους μόνιμους κατοίκους του νομού Ροδόπης, τους απάλλαξε από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Μέστης και του Ιάσμου. Αν και η απαλλαγή προβλεπόταν να λήξει σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος.

Διαβάστε αναλυτικά τι διευκρινίζει για το συγκεκριμένο θέμα η κ. Γκαρά:

«Σημαντική ενημέρωση για την απαλλαγή στα διόδια. Μετά και τις απαιτούμενες διευκρινίσεις από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη και τις νομικές υπηρεσίες, διευκρινίζουμε ότι η υπουργική απόφαση που αφορά στην απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων από την καταβολή διοδίων εξακολουθεί να ισχύει και το 2019. Αναμένεται και η έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου. Επίσης, ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Η έγκαιρη παρέμβασή μας δίνει απαντήσεις σε όσους και όσες εξέφρασαν ανησυχία για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά απαντά και στις πραγματικές ανάγκες».