Άνοδο κατά 14% σημείωσε τη Δευτέρα 27/5 η μετοχή της Eldorado Gold στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, με το Reuters να εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την ανακοίνωση πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και την προοπτική να έρθει στην εξουσία μια “πιο φιλική” στις επενδύσεις κυβέρνηση. Εξάλλου, τον Φεβρουάριο, ο CEO της καναδικής εταιρείας, Τζορτζ Ρέιμοντ Μπερνς, ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές πως “η εταιρεία αισθάνεται αισιόδοξη ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να φέρει σημαντική αλλαγή στο κλίμα”. Αναλόγως άλλωστε τοποθετήθηκε σε σημείωμά του προς τους επενδυτές, αναλυτής της Desjardins, επισημαίνοντας: “Μια πολιτική αλλαγή σε ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, θα έχει πιθανές θετικές επιπτώσεις στις προοπτικές της εταιρείας στη χώρα” (σ.σ. στην Ελλάδα).

Δεδομένων των παραπάνω, ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων, με δήλωσή του κρούει τον κώδωνα του – ορατού – κινδύνου για τις περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, τονίζει:

ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ 1
Ο κ. Σταμάτης Σακελλίων.

“Η μετοχή της El Dorado Gold σημείωσε 14% άνοδο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Οι χρυσοθήρες έρχονται. Σε περίπτωση νίκης της ΝΔ είναι πλέον σαφές πως τόσο η Χαλκιδική όσο και η Ροδόπη και ο Έβρος θα παραδοθούν στους χρυσοθήρες με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα ζωής των πολιτών αυτών των νομών. Οι πολίτες των περιοχών αυτών έχουν την δύναμη να αποτρέψουν αυτή τη βάρβαρη προοπτική. Γιατί είναι βέβαιο ότι και στις περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, για να περάσουν οι “επενδύσεις” αυτές, θα χρησιμοποιηθεί από μια κυβέρνηση της ΝΔ η αστυνομική καταστολή και θα ζήσουμε καταστάσεις όμοιες με εκείνες που ζούσαν για χρόνια και οι άνθρωποι στη Χαλκιδική. Ένας ακόμη λόγος που αφορά άμεσα την περιοχή μας για να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να αποδοκιμαστεί η Νέα Δημοκρατία”.