Ανακολουθίες και ψέματα για το ταξίδι Δένδια στη Λιβύη

Πέπλο μυστηρίου αλλά και έλλειμμα ενημέρωσης με περίεργες πτυχές συνεχίζει να καλύπτει το ταξίδι Δένδια στη Λιβύη με τα γνωστά αποτελέσματα.
ΔΕΝΔΙΑΣ ΛΙΒΥΗ

Πέπλο μυστηρίου αλλά και έλλειμμα ενημέρωσης με περίεργες πτυχές συνεχίζει να καλύπτει το ταξίδι Δένδια στη Λιβύη με τα γνωστά αποτελέσματα.

Κατ’ αρχάς, η σιωπή του Μαξίμου που εκφράστηκε με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου «δεν έχω τίποτα να προσθέσω στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ», κατά πολλούς λέει πολλά. Ενδεχομένως ότι το Μαξίμου θέλει να κρατήσει αποστάσεις από το ταξίδι Δένδια.

Το πραγματικό όμως ερώτημα είναι τι ήθελε ο κ. Δένδιας στη Λιβύη αυτήν την περίοδο. Να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τους όποιους δίαυλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση στα ανατολικά; Να ανοίξει το μείζον θέμα της συμφωνίας για ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών; Ή απλά να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στη λεγόμενη διπλωματία των εμβολίων;

Το έτερο ερώτημα είναι: η επικοινωνία Μητσοτάκη-Μπλίνκεν κόμισε κάτι στη χώρα μας στις σχέσεις της με τη Λιβύη;

Όλα τα παραπάνω, όμως, πλην της διπλωματίας των εμβολίων, προϋποθέτουν τη συνεννόηση Μαξίμου-ΥΠ.ΕΞ. ή αλλιώς Μητσοτάκη-Δένδια.

Εκ του αποτελέσματος, κάτι δεν πήγε καλά. Διότι είναι πρωτόγνωρο ο Έλληνας Υπ.Εξ. να μη βγαίνει από το αεροπλάνο. Από τότε, ένα ακόμη ερώτημα πλανάται πάνω από την Ακαδημίας 1: ο πραγματικός λόγος που ο κ. Δένδιας έδωσε εντολή στον πιλότο του αεροπλάνου του να συνεχίζει αμέσως για Βεγγάζη, ήταν όντως ότι δεν ήθελε να δει την Υπουργό Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Ναϊλά Μανγκούς, επειδή ήταν εκείνη που υπέγραψε το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο το 2019; Διότι, τουλάχιστον το έγγραφο του MOU δεν φέρει την υπογραφή Μανγκούς αλλά του Υπουργού Πετρελαίου και Αερίου της αφρικανικής χώρας, Μοχάμεντ Ουν!

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια του Μαξίμου να βρει σωσίβιο στην εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης, το ταξίδι Δένδια στη Λιβύη και η χάραξη ΑΟΖ με τη χώρα αυτή, τα δημοσιεύματα για παρακολούθηση Δένδια από το Predator και για έντονη δυσφορία που τον έφτασε στα όρια της παραίτησης και η δήλωσή του από τις Βρυξέλλες για σχέση εμπιστοσύνης με τον πρωθυπουργό, συνθέτουν ένα περίεργο ομολογουμένως παζλ κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας και της εξωτερικής της πολιτικής σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του υπογράμμισε πως «η ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας προκλητικά προ τετελεσμένων από την μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης, μαρτυρά δυστυχώς την αδύναμη διεθνή εικόνα της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και την έλλειψη σχεδιασμού σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι».

πηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood