Ενόψει της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων περί παύσης της παραχώρησης χώρου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, όπου τα τελευταία δύο έτη γίνονταν μαθήματα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας, το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με ανακοίνωσή του τονίζει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σταθερό στη θέση του για στήριξη της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της κοινότητας, διαμαρτύρεται για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (31/10/2019) να απορριφθεί το σχετικό αίτημα, το οποίο είχε εγκριθεί από τη σχολική επιτροπή.

ΔΟΕ ΟΚΣτα δύο χρόνια λειτουργίας του σχολείου, γονείς και μαθητές στη γειτονιά των Σεπολίων, βγήκαν πιο πλούσιοι από την επικοινωνία και την υποδοχή των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας που παρακολουθούσαν κάθε Κυριακή τα μαθήματα.

Η φετινή απόφαση της δημοτικής αρχής ανοίγει το πεδίο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές ενέργειες, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής προ διετίας, τις οποίες και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε καταδικάσει.

Με την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να επανακαθορίσει τη στάση του αποφασίζοντας την παραχώρηση του χώρου του 144ου δημοτικού σχολείου Αθηνών ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα”.