Ανακοίνωση στήριξης της ΕΣΗΕΜ-Θ στον Κ. Πιτιακούδη: Η βιομηχανία αγωγών από δημόσια πρόσωπα, πλήττει την ελεύθερη ενημέρωση

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την απόπειρα περιορισμού του δημοσιογραφικού έργου με τη μέθοδο εξοντωτικών αγωγών εναντίον δημοσιογράφων από δημόσια πρόσωπα στα οποία ασκήθηκε κριτική μέσω ρεπορτάζ".
ffgggg-1

Ανακοίνωση στήριξης στον ιδιοκτήτη του evros-news.gr, επαγγελματία δημοσιογράφο επί δεκαετίες, Κώστα Πιτιακούδη, εξέδωσε μετά την ΕΣΗΕΑ, και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Το Διοικητικό της Συμβούλιο, σε ανακοίνωση με τίτλο “Η βιομηχανία αγωγών πλήττει την ελεύθερη ενημέρωση”, καταδικάζει τη “βιομηχανία” εξοντωτικών, όπως τις χαρακτηρίζει και είναι, αγωγών εναντίον δημοσιογράφων από δημόσια πρόσωπα που δέχονται κριτική και με τον τρόπο αυτό αποπειρώνται να περιορίσουν το δημοσιογραφικό έργο.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ συγκεκριμένα αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την απόπειρα περιορισμού του δημοσιογραφικού έργου με τη μέθοδο εξοντωτικών αγωγών εναντίον δημοσιογράφων από δημόσια πρόσωπα στα οποία ασκήθηκε κριτική μέσω ρεπορτάζ.

Ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Πιτιακούδης, ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας evros-news.gr, αντιμετωπίζει πλήθος αγωγών και μηνύσεων από πολιτικά πρόσωπα στη Θράκη.

Η βιομηχανία αγωγών πλήττει ευθέως την ελεύθερη ενημέρωση”.

Η ανακοίνωση στήριξης του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ έρχεται κατά σύμπτωση λίγες ώρες πριν την εκδίκαση μιας ακόμα αγωγής που εκδικάζεται σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 στην Ξάνθη και στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη του evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη από τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρο Κοντό ο οποίος ζητάει χρηματική αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ για δημοσίευμα που θεωρεί ότι τον έθιξε και τον συκοφάντησε. Πρόκειται για μια ακόμα δικαστική απόπειρα φίμωσης του evros-news.gr από πολιτικά πρόσωπα και γενικότερα θεσμικούς του Έβρου και της Θράκης με συνεχείς αγωγές, μηνύσεις, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Μέχρι τώρα, βέβαια, στις δεκάδες νομικές κινήσεις που έγιναν εναντίον του κ. Πιτιακούδη, ΑΘΩΩΘΗΚΕ σε όλες.

Είχε εκδώσει ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΑ

Της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε προηγηθεί και ανακοίνωση στήριξης του ιδιοκτήτη του evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της οποίας είναι μέλος από το 1997.

Ανακοίνωση στήριξης της ΕΣΗΕΜ-Θ στον Κ. Πιτιακούδη: Η βιομηχανία αγωγών από δημόσια πρόσωπα, πλήττει την ελεύθερη ενημέρωση

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood