Ανακοίνωση με την οποία επανακαταθέτει την αντίθεσή της στη δραστηριποίηση χρυσωρυχείων στη Θράκη, εξέδωσε η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η υπόθεση των χρυσωρυχείων στη Θράκη είναι ένα θέμα που απασχόλησε επί σειρά ετών. Το τελευταίο διάστημα, και συγκεκριμένα μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επανήλθε στο προσκήνιο. Κατόπιν τούτου το Σωματείο μας νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί στον δημόσιο διάλογο εμμένοντας στη θέση του. Τασσόμαστε ΚΑΤA μiας τέτοιας ρυπογόνας επένδυσης για το περιβάλλον αλλά και επικίνδυνης για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας. Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους ότι:
Η ανάπτυξη δεν έρχεται με τέτοιου είδους επενδύσεις αλλά με λύσεις σε καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία μας και τις δουλειές μας. Συντασσόμαστε και συνυπογράφουμε πλήρως την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, των τοπικών φορέων και της Διανομαρχιακής Επιτροπής στην κάθετη άρνηση λειτουργίας χρυσωρυχείων στην περιοχή μας».