Αναγνωρίστηκε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς

Αναγνωρίστηκε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς.
–ÂÒÈÔ‰Âfl· ÙÔı ’ÔıÒ„Ô˝ ·„ÒÔÙÈÍfiÚ ·Ì‹ÙıÓÁÚ Ã‹ÍÁ ¬ÔÒfl‰Á ÛÙÁ ÃÂÛÛÁÌfl·. ”ÙÈ„ÏȸÙı· ·¸ ÙÔ ÂηÈÙÒÈ‚ÂflÔ  ·ÒÔ˝Ï·ÎÈ ÛÙÁ ÷Ì̷ٛ. ‘ÂÙ‹ÒÙÁ 6 ÕÔÂÏ‚ÒflÔı 2019. (EUROKINISSI)

Στην αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη επιτυγχάνεται έπειτα από πολυετή προσπάθεια του κλάδου της επιτραπέζιας ελιάς, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά στην πράξη την προσπάθεια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη να καταστήσει λειτουργικό και να ενισχύσει τον θεσμό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων με στόχο την κατάρτιση συλλογικής στρατηγικής για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας.

Οι στόχοι της ΔΟΕΠΕΛ, όπως έχουν τεθεί από την ίδια την Οργάνωση, είναι:

  • ο σχεδιασµός και η υλοποίηση εθνικής στρατηγικής για την επιτραπέζια ελιά.
  • η δηµιουργία βάσης δεδοµένων µε όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που κρίνονται απαραίτητα για την άσκηση πολιτικής και την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής.
  • η  ενίσχυση  και  εφαρµογή  κανόνων  και  μέτρων  Ορθής  Παραγωγικής  &  Μεταποιητικής  Πρακτικής για  την παραγωγή τελικού προϊόντος άριστης ποιότητας.
  • η  ενίσχυση  των  μέτρων  για  την  εξασφάλιση  ποιοτικών  προϊόντων  φιλικών  προς  το  περιβάλλον  και  τον καταναλωτή, και την πιστοποίησή τους µε βάση τις διεθνείς ποιοτικές προδιαγραφές.
  • η ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών για τη διατήρηση και ανάπτυξη της καλλιέργειας των ελληνικών ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς.
  • η στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στη µεγιστοποίηση της προστιθέµενης αξίας του προϊόντος σε όλα τα στάδια παραγωγής του και στη διαφανή διαχείριση των αγορών, στη συγκέντρωση και  δημοσίευση αναλυτικών στατιστικών στοιχείων του προϊόντος, κ.ά., καθιστώντας την Οργάνωση το βήµα που µπορεί να συσπειρώσει και να ισχυροποιήσει τον κλάδο των επιτραπέζιων ελιών για την επίλυση προβληµάτων που  ανακύπτουν και για τον στρατηγικό σχεδιασµό της κατάκτησης των αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω κατέστησαν δυνατά έπειτα από σχετική τροπολογία του Υπουργού που ψηφίστηκε το 2019, με την οποία οριοθετήθηκε η νομική μορφή των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, ρυθμίστηκαν και καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισής τους, και ορίστηκε το πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας τους.

Οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις συνιστούν την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει τη συνεργασία όλων των εταίρων που συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας του προϊόντος τους, με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για την ισχυροποίηση και προώθηση αυτού στις εγχώριες και διεθνείς αγορές, και τη µεγιστοποίηση της προστιθέµενης αξίας του μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών του χαρακτηριστικών.

Τη συγκεκριμένη αυτή προσπάθεια ενστερνίστηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η ανόρθωση του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων αποτέλεσε προεκλογική του δέσμευση για την οποία ο κ. Βορίδης εργάστηκε από την πρώτη στιγμή και πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood