Αναφορά Χαρίτου προς Κεραμέως για την αναστολή λειτουργείας του ΓΕΛ Ξυλαγανής και του διθέσιου μειονοτικού σχολείου Αρσακείου

Ζητά τουλάχιστον τη λειτουργία Λυκειακών τμημάτων μέσα στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής, "για να παραμείνει ζωντανή η προοπτική επαναλειτουργίας του Λυκείου και να μην αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν οι μαθητές του".
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ (13)

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως εν όψει της αναστολή λειτουργίας του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής και του διθέσιου μειονοτικού νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Αρσακείου, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου.

Στην αναφορά του ο Βουλευτής τονίζει:

“ΑΝΑΦΟΡΑ.

Για την κ. Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Θέμα: «Να μην ανασταλεί η λειτουργία σχολείων στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών».

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς την υπουργό Παιδείας αναφορά την επιστολή και το ψήφισμα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εντός των ορίων του Δήμου από τη φετινή σχολική χρονιά.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Δήμου Μαρωνειας-Σαπών πρόκειται για το Λύκειο Ξυλαγανής και το νηπιαγωγείο και μειονοτικό δημοτικό σχολείο Αρσακείου, η αναστολή των οποίων θα πλήξει την κοινωνική συνοχή και θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην εκπαίδευση των παιδιών. Ενώ θα επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες μαθητών με την μετακίνησή τους σε σχολικές μονάδες άλλων οικισμών.

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ζητούν να συνεχίσει η λειτουργία των σχολείων, ενώ ειδικά για το Λύκειο Ξυλαγανής, αν τελικά αποφασιστεί η αναστολή του, ζητούν να θεσμοθετηθούν από φέτος Λυκειακές Τάξεις στο γυμνάσιο ώστε να παραμείνει ζωντανή η προοπτική λειτουργίας του σχολείου και να μην αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν οι μαθητές του.

Επισυνάπτεται η επιστολή και το ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης”.

Η επιστολή του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών, και το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

5d71dbab-leitoyrgia-lykeiakon-tmimaton-sto-gymnasio-xylaganis-2021-09-01-ap-6260-page-00011fedde71-fifisma-dimotikoy-symvoylioy-maroneias-sapon-gia-scholeia-2021-08-27-ap-6178-page-0001b305e278-fifisma-dimotikoy-symvoylioy-maroneias-sapon-gia-scholeia-2021-08-27-ap-6178-page-0002

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood