Μία πολύ επιτυχημένη δράση εθελοντικής αναδάσωσης διοργάνωσε το 10ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής στη Νέα Πέτρα Ροδόπης, μαζί με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής, και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Έλαβαν μέρος οι μαθητές της Στ΄ Τάξης και ενός τμήματος της Ε΄ Τάξης του σχολείου, που μαζί με τους συνοδούς δασκάλους αλλά και δασοτεχνικούς της ΚΟΜΑΘ, φύτευσαν περίπου εξακόσιες ρίζες διαφόρων δασοπονικών ειδών (κωνοφόρα δέντρα, αρωματικά φυτά, καρποφόρους θάμνους και δέντρα).

Σκοπός της ενέργειας ήταν η συμβολή στην αποκατάσταση του πληγέντος από τη χαλαζόπτωση του καλοκαιριού του 2019 δασικού οικοσυστήματος του Ισμάρου, αλλά και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Η δενδροφύτευση κάλυψε έκταση τριών εκταρίων (γεγονός που θα συμβάλει στην οικολογική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής), ενώ τα παιδιά που έλαβαν μέρος με ιδιαίτερη διάθεση και μεγάλο ενθουσιασμό, αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες ενεργής γνωριμίας με το άγριο φυσικό περιβάλλον του τόπου.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά “όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της πολύ αξιόλογης και ενδιαφέρουσας δράσης”, και ιδιαιτέρως στον εκπρόσωπο της ΚΟΜΑΘ Νικόλαο Δουλακάκη “για την πραγματικά καθοριστική του παρουσία”.

6129d52e anadasosi ismarou 10o dimotiko 2