Να μην απαγορευθεί η έξοδος Ελλήνων πολιτών προς την Τουρκία μέσω του Τελωνείου Κήπων, ζητά ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, επικαλούμενος “οικογενειακές, επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές ανάγκες”.

Τη θέση αυτή γνωστοποίησε πριν από λίγο, εν όψει του Ψηφίσματος των Δημάρχων της ΑΜ-Θ για τις συνοριακές διόδους της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αρριανών αναφέρει:

“Στις 06 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Δημάρχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ως Δήμαρχος του Δήμου Αρριανών, δεν κατάφερα να συμμετέχω στη τηλεδιάσκεψη λόγω του βεβαρημένου προγράμματος. Μετά τη τηλεδιάσκεψη, δημοσιεύθηκε ένα ψήφισμα των δημάρχων με εφτά (7) αιτήματα προς τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης. Θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μου σχετικά με την απαγόρευση εξόδου (εκτός από ειδικές περιπτώσεις) των Ελλήνων Πολιτών από το Τελωνείο των Κήπων, όπως αναφέρεται στο 2ο σκέλος του ψηφίσματος. Θεωρώ ότι το τελωνείο των Κήπων πρέπει να παραμείνει ανοιχτό για τους Έλληνες πολίτες για την κάλυψη των οικογενειακών, επιχειρηματικών και εκπαιδευτικών τους αναγκών, όπως ισχύει και με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα”.