Άμεση ανταπόκριση Ιλχάν Αχμέτ στα αιτήματα των συνταξιούχων αστυνομικών Ροδόπης

Κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ-ΙΛΧΑΝ

Άμεση ήταν η πρακτική ανταπόκριση του Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στα ζητήματα που τέθηκαν από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης “Η Αγία Ειρήνη”, μετά την πρόσφατη συνάντησή τους στο γραφείο του.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε ερώτηση (με αρ. πρωτ. 1321/17.10.2019) προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τη μη απόδοση της εισφοράς υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων που θεσπίστηκε με το ν. 4387/2016.

Ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή του οτι η συγκεκριμένη μηνιαία εισφορά αποδίδεται σε Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στον ΕΦΚΑ και πρέπει να αποδίδεται στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις προκειμένου να καλύπτουν με αυτά τα χρήματα τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό για τους λόγους της καθυστέρησης απόδοσης της εν λόγω εισφοράς, καθώς και για τον χρόνο απόδοσής της στον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης, ο οποίος περιμένει αυτά τα χρήματα σχεδόν τρία χρόνια.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

“Με το ν.4387/2016 και συγκεκριμένα με το άρθρο 102  θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά 0,20 ευρώ, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται από τον ΕΦΚΑ στις συνταξιουχικές οργανώσεις με σκοπό την οικονομική τους ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο η συγκεκριμένη μηνιαία εισφορά αποδίδεται σε Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στον ΕΦΚΑ και πρέπει αποδίδεται στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις, προκειμένου να καλύπτουν με αυτά τα χρήματα τις λειτουργικές τους δαπάνες, όπως δαπάνες στέγασης, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, μισθοδοσία προσωπικού, έξοδα για την έκδοση εντύπων ενημερωτικών, καθώς και έξοδα που αφορούν την ανάπτυξη πολιτιστικών, κοινωνικών και πνευματικών δραστηριοτήτων προς όφελος των συνταξιούχων που εκπροσωπούν.

Παρόλα αυτά στο Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης (Η Αγία Ειρήνη), με μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση που έχει υπερβεί τα τρία χρόνια (2017, 2018 και 2019) τα χρήματα αυτά δεν έχουν αποδοθεί, ενώ η παρακράτηση από τις κύριες συντάξεις των μελών του γίνεται κανονικά.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

  1. Πότε θα γίνει η απόδοση της εν λόγω εισφοράς Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης (Η Αγία Ειρήνη);
  2. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόδοση της εισφοράς υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων που θεσπίστηκε με το ν. 4387/2016;

Ο ερωτών Βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ – Ροδόπης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood