Άμεση αυτοψία Ταπατζά στα προβλήματα που προκάλεσε η καταιγίδα σε Πολύανθο, Ληνό, Σώστη

Η μελέτη διαχείρισης των καμένων εκτάσεων της περιοχής βρίσκεται στο ΥΠΕΝ σε αναμονή για έγκριση της χρηματοδότησής της.
received_1206229017023495

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς βρέθηκε σήμερα από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων σε οικισμούς του Δήμου Ιάσμου και συγκεκριμένα σε Πολύανθο, Ληνό και Σώστη, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ροδόπης.

Άμεση αυτοψία Ταπατζά στα προβλήματα που προκάλεσε η καταιγίδα σε Πολύανθο, Ληνό, Σώστη

Από την αυτοψία προέκυψε ότι οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το δυτικό κομμάτι του νομού Ροδόπης από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης, μετέφεραν μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης εντός των οικισμών και στο κεντρικό οδικό δίκτυο.  

Άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή ώστε μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων να συνδράμουν στον καθαρισμό του κεντρικού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Αντιπεριφέρειας. Ακόμη υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου Ιάσμου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου εντός των οικισμών.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν και κατοικίες στον οικισμό Πολυάνθου όπου οι φερτές ύλες έφραξαν τη γέφυρα που διέρχεται κάτω από το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Ο κ. Ταπατζάς συνομίλησε με κατοίκους προκειμένου άμεσα να γίνει αυτοψία στις πληγείσες κατοικίες, στη βάση και της απόφασης που είναι σε ισχύ από το καλοκαίρι για την κήρυξη του Δήμου Ιάσμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Άμεση αυτοψία Ταπατζά στα προβλήματα που προκάλεσε η καταιγίδα σε Πολύανθο, Ληνό, Σώστη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των έργων διαχείρισης των καμένων εκτάσεων μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, για την αποτροπή πλημμυρών, βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης που έχει την ευθύνη εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης. Η μελέτη διαχείρισης των καμένων εκτάσεων έχει ήδη σταλεί και εγκριθεί από τη Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης, που υπάγεται στη Διεύθυνση Δασών Μακεδονίας και Θράκης, και πλέον βρίσκεται στο ΥΠΕΝ σε αναμονή για έγκριση της χρηματοδότησής της.

Με εντολή του κ. Ταπατζά τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων παραμένουν στην περιοχή του Δήμου Ιάσμου σε ετοιμότητα να παρέμβουν σε περίπτωση επανάληψης των φαινομένων.

Άμεση αυτοψία Ταπατζά στα προβλήματα που προκάλεσε η καταιγίδα σε Πολύανθο, Ληνό, Σώστη

Άμεση αυτοψία Ταπατζά στα προβλήματα που προκάλεσε η καταιγίδα σε Πολύανθο, Ληνό, Σώστη

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood