Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Κομοτηνής, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth Lee, και ο Αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Burger David.

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα.

Ο Γ. Γκαράνης παρουσίασε στους Αμερικανούς διπλωμάτες τον Δήμο Κομοτηνής, τα αναπτυξιακά του πλεονεκτήματα, καθώς και τη σύνδεση της ΒΙΠΕ Κομοτηνής με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ώστε οι επενδύσεις που θα γίνουν εκεί να έχουν αναπτυξιακή ανταπόκριση και στην περιοχή μας.

Εξέφρασε, δε, την προσδοκία του, για την εδραίωση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, με αναπτυξιακά οφέλη για τον τόπο μας.

Ο Αμερικανός Επιτετραμμένος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: “Είναι μια αληθινή χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ στην Κομοτηνή. Είναι η πρώτη μου επίσκεψη όπως και της Προξένου. Είχαμε μια ωραία συζήτηση με τον Δήμαρχο, σχετική με τις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή. Χαιρόμαστε που η επίσκεψή μας έγινε αμέσως μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος δυο αμερικανικών σχημάτων για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Γενικά, βλέπουμε πολλές ευκαιρίες και πιθανότητες για περαιτέρω επενδύσεις και οικονομική συνεργασία, και γενικά για την οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής“.

Η Πρόξενος, η οποία είναι άριστη γνώστης της ελληνικής γλώσσας, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την επίσκεψή της στον Δήμο Κομοτηνής και ότι ελπίζει να επιστρέψει σύντομα.