ΑΜ-Θ: Κοινή επιστολή-απάντηση Επαγγελματιών στον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη

"Νίπτετε τας χείρας σας - Σας καλούμε να παρέμβετε"..
%ce%bf%ce%b5%ce%b2%ce%b5%cf%83-%ce%b1%ce%bc-%ce%b8

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στον Υπουργό Ενέργειας, απέστειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Σερρών, για το θέμα των αποκοπών συνδέσεων από εταιρείες ρεύματος.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Αξιότιμε κ. υπουργέ κ. Χατζηδάκη. Μας γνωστοποιήθηκε η απάντησή σας για τις αποκοπές ρεύματος στις κλειστές επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού, όπως σας είχαμε αποστείλει σχετικές επιστολές τόσο εμείς όσο και τα επιμελητήρια της ΑΜ-Θ και βουλευτές, και είδαμε την απάντησή σας μέσω της επιστολής σας στον βουλευτή Ροδόπης κ. Χαρίτου. Κύριε υπουργέ, από ότι αντιλαμβανόμαστε νίπτετε τας χείρας σας στο συγκεκριμένο μείζον θέμα της αγοράς και αφήνετε το θέμα στην κρίση των εταιριών ρεύματος με αιχμές περί κακοπληρωτών και επωφελούμενων από την κρίση.

Κύριε Χατζηδάκη, πως είναι δυνατόν ένας «κακοπληρωτής» να έχει ρεύμα έως τις 14/3 κανονικά χωρίς αποκοπή, και τον Απρίλιο όταν κόβεται να γίνεται κακοπληρωτής με μηδενικό τζίρο;

Κύριε Χατζηδάκη, οι μικρές επιχειρήσεις που περιγράφετε είναι αυτές που σήκωσαν το βάρος της δεκαετούς κρίσης χρεωμένες, φτωχοποιημένες, αλλά όρθιες, δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία κρίση, ίσα-ίσα το αντίθετο.

Κύριε Χατζηδάκη, εδώ και 45 μέρες οι επιχειρήσεις δεν έχουν δει καμία έως τώρα στήριξη, ούτε ένα ευρώ. Είναι σε αναμονή για το ποσό των 800 ευρώ που πρέπει με αυτό να ζήσει η οικογένεια και να πληρώσει ενοίκια, ρεύμα, τις όποιες ζημίες, κ.λπ.

Κύριε Χατζηδάκη, δεν είμαστε επαίτες ούτε ζητάμε διαγραφή, ζητήσαμε μια απόφασή σας για αναστολή των αποκοπών και ρύθμιση των οφειλών ώστε η επανεκκίνηση την 1η Ιουνίου 2020 να μας βρει στα μαγαζιά εμάς και τους εργαζομένους μας.

Κύριε Χατζηδάκη, η οικονομική ζωή της χώρας εδώ και 45 μέρες έχει βγει από την κανονικότητα και διοικείται πολύ σωστά λόγω υγειονομικής κρίσης με ΠΝΠ, και όλοι μας άμεσα υπακούμε, ως οφείλουμε, για το κοινό καλό, το υπέρτατο αγαθό της υγείας, και έτσι θα εξακολουθούμε.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, σας καλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να παρέμβετε για να λυθεί και αυτό το ζήτημα.

Σας  ευχαριστούμε”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood