Την άμεση συνδρομή δύο αεροσκαφών τύπου PZL και δύο ελικοπτέρων Kamov μεσαίου τύπου, θα έχουν αυτό το καλοκαίρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην απευκταία περίπτωση πυρκαγιάς.

Τα PZL αφίχθησαν σήμερα και θα βρίσκονται stand by στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, ενώ περί το τέλος Ιουνίου αναμένονται και τα ελικόπτερα, τα οποία θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ένα στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης και το άλλο στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.  
“Τα εν λόγω εναέρια μέσα πυρόσβεσης θα προσθέσουν δυνάμεις και θα προσφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και τον δασικό πλούτο της της Περιφέρειάς μας όσο το δυνατόν ανέπαφα”, σημειώνει ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, απευθύνοντας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, μήνυμα τόσο προς τους άνδρες του Σώματος όσο και προς τους πολίτες: Προς το προσωπικό εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ προκαταβολικά γιατί γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα πράξει στο μέγιστο και στο ακέραιο το καθήκον του όπως πάντα. Στους πολίτες επιθυμώ να συστήσω ενημέρωση και πιστή τήρηση των οδηγιών και των κανόνων. Η συνεργασία των πολιτών είναι και αναγκαία και απαραίτητη προκειμένου να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας ως κεντρικός πυλώνας της Πολιτικής Προστασίας: τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος“.
285a6178 dadoudis
Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης.