Την τοποθέτηση προστατευτικών πλεξιγκλάς στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, την εξέταση μέσω του τεστ κορωνοϊού όσων εργαζομένων εμφανίζουν συμπτώματα, και την καθημερινή απολύμανση καταστημάτων, αποθηκών και γραφείων, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη στη βόρεια Ελλάδα.

Η ανακοίνωση:

Η αναλγησία της εργοδοσίας και του κράτους καλά κρατεί απέναντι στα πραγματικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Υπουργοί διαφημίζουν και διαφημίζονται για τα μέτρα μείωσης του συγχρωτισμού, όμως ούτε λόγος για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων που εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο.
Η επιχείρηση λέει ότι ακολουθεί τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. όσον αφορά τη μάσκα, αλλά κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της καθώς αυτή είναι μια γενική οδηγία που κανείς δεν διαφωνεί αλλά οι ταμίες έρχονται σε κοντινή επαφή με εκατοντάδες πελάτες καθημερινά και εκτεθειμένες σε πιθανά σταγονίδια. Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή ζήτησε να μπουν προστατευτικά πλεξιγκλάς στα ταμεία, αλλά μπρος στα κέρδη τι είναι ο πόνος.
Την ανάγκη για καθημερινή απολύμανση των καταστημάτων μετά το κλείσιμό τους, τη μεταθέτει στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων. Τη στιγμή που ο τζίρος έχει εκτοξευτεί, πάει πολύ να μας μιλάνε για ατομική ευθύνη. Δεν είναι ατομική ευθύνη η καθημερινή απολύμανση των καταστημάτων των αποθηκών και των γραφείων.
Η μόνη πραγματική ευθύνη και κίνδυνος προέρχεται από την παντελή αδιαφορία κράτους και εργοδοσίας τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στο δημόσιο σύστημα υγείας που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις το απαξιώνουν δίνοντάς το στους εμπόρους της υγείας.
Με ευθύνη της επιχείρησης, συνάδελφοι που παρουσιάζουν συμπτώματα, να μη στέλνονται απλώς στο σπίτι, αλλά άμεσα να κάνουν το τεστ. Καμία απόκρυψη πιθανών κρουσμάτων. Δεν παίζουμε με την υγεία μας, την υγεία των συναδέλφων μας, και αυτή των κοντινών μας ανθρώπων”.

• Δείτε ΕΔΩ και την προηγούμενη ανακοίνωση του Σωματείου – “Τα κέρδη σας δεν είναι πάνω από την υγεία μας”.