Alexpo 2018: Η Αστυνομία της ΑΜ-Θ κοντά στον πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ALEXPO (11)

Σε μια ακόμη ενέργεια εξωστρέφειας και ενημέρωσης του κοινού προέβη η Ελληνική Αστυνομία, με τη λειτουργία Πληροφοριακού Κέντρου στη 18η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης – ALEXPO 2018.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στη διοργάνωση με περίπτερο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με γνώμονα τον άνθρωπο, και ειδικότερα της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα με τη βοήθεια έντυπου και ψηφιακού υλικού, αλλά και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να ενημερωθούν για τα εξής θέματα:

  • Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή.
  • Καταπολέμηση των Ναρκωτικών.
  • Προφύλαξη και Προστασία Παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα δίνεται φέτος από την ΕΛ.ΑΣ. στην καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών, με το έτος 2018 να έχει κηρυχθεί από τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ως «Έτος Κατά των Ναρκωτικών» με κεντρικό το μήνυμα «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στον θάνατο, λέμε ναι στη ζωή».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, στους χώρους του περιπτέρου τοποθετήθηκαν εξομοιωτής ζώνης ασφάλειας και ειδικά γυαλιά εξομοίωσης επήρειας οινοπνεύματος (μέθη), δίνοντας τη βιωματική δυνατότητα στους επισκέπτες, να αντιληφθούν: α) τη σπουδαιότητα χρήσης της ζώνης ασφάλειας, και β) ότι το αλκοόλ δεν συνδυάζεται με την οδήγηση.

Επιπλέον, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των παιδιών, οι Αστυνομικοί εγκατέστησαν ειδικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο οποίο οι μικροί επισκέπτες μέσα από παιχνίδι διδάχθηκαν πως να κυκλοφορούν με ασφάλεια τηρώντας πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπρόσθετα, στον χώρο παρουσιάστηκαν το έργο και εξειδικευμένες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης οι νέες μορφές αστυνόμευσης που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή (Κινητές Αστυνομικές Μονάδες και Τοπικός Αστυνόμος).

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κουτούζος, και αστυνομικό προσωπικό.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μενεξίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Από την πλευρά μας ως Ελληνική Αστυνομία, για ακόμη μια χρονιά δίνουμε σταθερά το δικό μας παρών σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να έρθουμε κοντά στους πολίτες, να τους ενημερώσουμε και να τους ευαισθητοποιήσουμε πάνω σε διάφορα θέματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που εργάστηκαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους διοργανωτές για τον χώρο που μας παραχώρησαν, και να επισημάνω ότι η συμμετοχή μας δεν έχει τυπικό ή εθιμικό χαρακτήρα. Η παρουσία μας εδώ δηλώνει ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην τοπική κοινωνία προστατεύοντας και υπηρετώντας τους πολίτες, καθώς επίσης και κοντά στους επιχειρηματίες, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων του κάθε πολίτη».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood