Συναγερμός έχει σημάνει στην Αλεξανδρούπολη, από θετικό κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε σε κοπέλα η οποία το Σάββατο βρέθηκε σε γάμο φιλικού της ζευγαριού.

Η κοπέλα κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη αλλά κατοικεί σε άλλη περιοχή της χώρας, και ήρθε στη γενέτειρά της για να παραστεί στον γάμο των φίλων της. Μετά το Μυστήριο, που τελέστηκε στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος της πόλης, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατευθύνθηκε στο σπίτι της.

Χθες, Κυριακή, πήγε στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για τεστ Covid-19 το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε θετικό. Η ίδια ενημέρωσε τους φίλους της και τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα το πρωί, περισσότερα από είκοσι άτομα πήγαν επίσης στο νοσοκομείο για να δώσουν δείγμα για εξέταση κορωνοϊού.

Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθε σε επαφή. Η κοπέλα λόγω της αδιαθεσίας της δεν πήγε στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε της στέψης σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται έξω από την πόλη, όμως όπως είναι φυσικό, αρκετοί απ’ όσους βρέθηκαν και στην εκκλησία και στο γλέντι, ανησύχησαν και πήγαν να υποβληθούν στο τεστ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με εντολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, έγινε απολύμανση της εκκλησίας, ενώ και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι (σε εξωτερικό χώρο φυσικά), προχώρησαν και αυτοί σε απολύμανση των χώρων του.

Το κρίσιμο φυσικά είναι αν από τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ χθες βράδυ και σήμερα το πρωί, βρεθούν ή όχι επιβεβαιωμένα θετικά και άλλα κρούσματα.

πηγή: evros-news.gr